Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi önderliğinde Türkiye genelindeki şube başkanları Ankara Ulus’ta bulunan Turist Hotel’de toplandı.

 

 

Hotel toplantı salonunda Şehit Aileleri ve Gazileri ile ilgili yeni yasal düzenleme üzerinde görüşme gerçekleşti. Genel Başkan Taner Uran’ın ve şube başkanlarının toplantıdaki değerlendirmeleri esnasında yasal düzenlemedeki eksiklerin belirlenerek ortadan kaldırılması için gerekli fikir alışverişi yapılması yanında üzerinde durulacak strateji belirlendi.

 

 

Niğde Şube Başkanı Ramazan Yildiz’ın yanısına tüm şube başkanlarının üyeleriyle ilgili sıkıntıları dinleyen Genel Başkan Taner Uran notları arasına alarak meclis komisyonuna götürdü. Olumlu bir havada geçen toplantı neticesinde beklentilere yönelik maddeler tespit edildi.

 

 

Beklentilere yönelik hususların; “Ordu Vazife Malûllerinin durumlarının iyileştirilmesi, Ordu Vazife Malûllerine faizsiz konut kredisi sağlanması. Ordu Vazife Malûllü kapsamındakilere iş hakkının verilmesi. Ordu Vazife Malûllü sınıfındakilerin maaş durumunun iyileştirilmesi, Devlet Övünç Madalyası olan Şehit Aileleri ve Gazilerimize şeref aylığının bağlanması, Şehit Anne ve Babalarının maaşlarının yükseltilmesi, Şehit Çocuklarının tamamının kayıtsız şartsız işe alınması” olduğu belirtildi.   

 

 

Editör: TE Bilişim