Bor protokolü Ramazan Bayramı münasebetiyle Arefe gününde şehit ve gazi aileleri ile buluştu.

 

Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Halil Özdemir, Bor İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Altınpınar şehit ailelerini ziyaret etti.


İlk ziyaret Bor Merkezde bulunan Mehmetçik Mahallesi’ndeki Şehit Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan’ın baba ocağında gerçekleşti. Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan, 2007 yılının Mayıs ayında Şırnak’ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olmuştu.

Şehit Atıf Günkan’ın babası Hikmet Günkan ve annesi Ayşe Günkan misafirleri ile sohbet ederek ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Kore Gazisi Bünyamin Demir’in evinde ikinci ziyaret gerçekleştirildi. Gazi Bünyamin Demir ve eşi Fatma Demir ziyarete gelen protokol ile sohbet ettiler. Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu ve Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı gazimizin sağlık sıkıntısı olup olmadığını sorarak bizler sizlerin huzuru ve mutluluğu için her zaman hazırız dediler.

Üçüncü ve son ziyaret Van’ın Saray ilçesinde 2011 yılında teröristlerce kurulan pusuda şehit düşen Kızılcalı Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan’ın Kızılca Kasabası’nda bulunan annesi Ayşe Durukan’a gerçekleştirildi.

 

OĞLUMUN EMANETİNE İYİ BAKIN

Misafirlerini gözyaşıyla karşılayan anne Ayşe Durukan 34 yaşında Van’da polis olarak görev yapan oğlunun kanserden dolayı vefatından iki ay sonra oğlu Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan’ın şehit olduğunu belirterek iki oğlumu da bu devlet için verdim dedi ve oğullarının fotoğrafını göstererek gözyaşı döktü. Diğer bir oğlunun da polis olduğunu belirten anne Durukan çok şükür bir sıkıntımız yok, sadece yüreğim yanıyor iki ay ara ile iki oğlumu kaybettim içim yanıyor diye konuştu.

Amca Durukan’da sohbet esnasında “Kurtuluş savaşında biz bu Türkiye Cumhuriyetine çok şeyimizi verdik. İki çift at arabası verdik. O zamanlar çok kıymetliydi oda yetmedi birde gencecik oğlan verdik. Bu vatan için feda olsun. Vatan sağ olsun” diye konuştu.

Oğlumun emanetine iyi bakın oğlum diyen anne Durukan ziyaretine gelen askerlere de sarılarak bayramlaştı ve gözyaşlarıyla uğurladı.

Editör: TE Bilişim