Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında İlimiz Merkez Şehit Kemal Tosun Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi İl Kültür merkezinde Mevlid-i Nebi  Programı gerçekleştirdi.  Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinesinde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti,  Hz. Peygamber ve Gençlik temalı sinevizyon gösterimi, Günün önemine binaen konuşma, Şiirler,  Ümmet senfonisi ve izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Mehmet ALÇI yönetiminde  İlahi dinletisi gerçekleştirildi.

 Programa Vali yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR, Belediye Başkanı Rifat ÖZKAN Ak Parti il Başkanı Mahmut Peşin ve protokol üyelerinin, yanı sıra vatandaşlardan büyük katılım sağlandı.

Programın açılışında konuşma yapan Şehit Kemal Tosun Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan GÜN; Hz. Peygamberin İslam’ı tebliğ ederken toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik bir  kesimini oluşturan gençlere büyük önem vermiş, Onlardan da  büyük ölçüde destek aldığını belirtti.
Okul Müdürü Ramazan GÜN; Hz. Alinin 10 yaşında İslamiyetle şereflenmesinin bile belki de tek başına bir örnek olarak Peygamberimizin gençliğe verdiği öneme yetecek olduğunu ifade eden GÜN;  Araştıran inceleyen, sorgulayan ve daima ideali arayan bir kitle olan gençlere Efendimizin metoduyla İslamı tebliğ etmek gençlere ulaşmanın en güzel yoludur. Sonuç olarak, Rasûlullah’ın tebliğinin, genç neslin hayatında yer alabilmesi için, Hz. Peygamber’i asrımıza  taşımak ve benimsediği ilke ve metodları kabul etmek ve uygulamak suretiyle, onu örnek almanın her zamankinden daha elzem olduğu aşikârdır.  Gençliğimizi  özellikle mânevî bakımdan yüksek keyfiyette, ahlaki erdem ve faziletle donanmış, asrın gerektirdiği bilgi, görgü ve üstün karakter sahibi olarak yetiştirmek, büyük bir ciddiyetle ele almamız gereken mühim bir meseledir. Zira ancak buna muvaffak olan milletler, istikbâle ümitle bakabilirler.   dedi.
 
Editör: TE Bilişim