Erzincan’ın Kemaliye İlçesinde 9 Nisan 2018 tarihinde patlayıcı maddelerin imhası esnasında  şehit düşen Uzm. J. Kd. Çavuş Bomba imha uzmanı Serdal Güneş’in Şehadet Beratını Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından Anne Nadiye Güneş'e  takdim edildi.

Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca'nın da katıldığı ziyarette Vali Yılmaz Şimşek, şehidin Annesi Nadiye Güneş'le ile sohbet etti. Şehitlerin aziz hatıralarının her zaman yaşatılacağını ifade eden Vali Yılmaz Şimşek, “Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Biz bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak, güven içinde yaşıyorsak şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Millet olarak sizlere olan borcumuzu hiçbir şeyle ödememiz mümkün değildir. Şehit ve gaziliğin, Türk milleti için daima büyük bir onur kaynağı olduğunu Sizler, şehit yakını olmakla zaten milletimizin gönlünde en yüce makama ulaştınız. Çünkü bizim için şehit nurlanmış, askerdir. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Elde edilen bu makamların yanında vereceğimiz bu madalya sadece tamamlayıcı bir unsurdur. Verdiğimiz madalya, devlet, millet olarak sizlere karşı vefa borcumuzun, şükran duygularımızın bir ifadesidir" dedi. Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, "Sizlerin hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz hangi sorununuz olursa olsun bütün kapılarımız sizler için açıktır. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, şehitlerimizin emaneti siz kıymetli ailelerine şükranlarımı sunuyor, uzun ömürler diliyorum" dedi.

Şehit Uzm. J. Kd. Çavuş Bomba imha uzmanı Serdal Güneş’in Annesi Nadiye Güneş, "Oğlum benden habersiz 10 yıl önce bomba imha uzmanı görevine geçmiş bize olay yeri inceleme görevlisiyim diyerek saklarmış.

Anne Nadiye Güneş(58): Oğlum ayağından postalı, üzerinde üniformasıyla vatan ve bayrak aşkıyla, bomba imha uzmanı olarak Türkiye ikincisi seçilmiş haberim yokmuş ve  korkusuz bir askerdi bu yüzden 'kara gözlüm' diye severdim. Onun için hep önce vatan gelirdi. Bayrak aşığıydı. Ben onu 15 yıl önce kınalayıp verdim peygamber ocağına al bayrağa sarılı teslim aldım. Vatana feda olsun, Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim