Şehit Babası: Vatan Evlatlarına Yazık Oluyor
 
Mardin Dargeçit'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kenan Erdem'in Niğde 'deki baba evine ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Erdem'in yarın Cumartesi günü Niğde  'de toprağa verileceği bildirildi. 


Niğde Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı J. Albay İsmet Cansaran, Vali Yardımcısı Polat Kara, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Ayduğan, şehit Uzman Çavuş Kenan Erdem'in Selçuk Mahallesi'nde oturan babası Hüseyin Erdem'i ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Baba Hüseyin ve anne Hatice Erdem'e başsağlığı dileklerini ileten Niğde Valisi Alim Barut, 'Acımız büyük ancak devletimiz de büyüktür. Failler en kısa zamanda bulunacaktır' dedi.


Baba Hüseyin Erdem'de biri hava kuvvetlerinde diğer kara kuvvetlerinde iki oğlunun daha astsubay olarak görev yaptığını belirterek, 'Vatan sağolsun' diye konuştu.


Oğlumun şehadet haberini aldık. Sağ olsun dostlarımız geldi. Acımızı paylaştılar." diyen Baba Erdem şunları söyledi: "Şimdi cenazemizi bekliyoruz. Üç çocuğumun üçü de asker, ikisi jandarma biri havacı. Ortanca oğlumuzu şehit verdik. Büyüklerimiz ne mesaj vereceğimizi bizden daha iyi biliyorlar. Bunlar vatan evlatları, çocuklara yazık oluyor. Bizim gibi fakir fukaranın çocukları, yazık oluyor bunlara. Her daim için büyüklerimiz bizden daha iyi biliyorlar. Ne diyebiliriz ki?"
Şehidin Elnur (11) ve Nisa (8) adında iki kızı olduğunu belirten Baba Erdem, "Onlar yanıma gelecekler. Bir tarafa da göndermeyeceğim. Babalarının hasretini dedeleri olarak ben gidermeye çalışacağım." diye konuştu. Anne Hatice Erdem ise taziyeye gelen komşularıyla birlikte oğlunun ardından, "Selamına selam olsun yavrum" diyerek ağıt yaktı.
Şehit Uzman Çavuş Kenan Erdem, Mardin Dargeçit  İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı 2. Asayiş Bölük Komutanlığ'ında görev yapıyordu. Niğde Belediye  Belediye ekipleri şehit evinin etrafını Türk bayrakları ile donatırken, evin bahçesine taziye çadırı kuruldu. Şehidin cenazesi, Mardin 'de yapılacak askeri törenin ardından memleketi Niğde 'ye gelecek.

Cumartesi günü Niğde de yapılacak törenin ardından öğle namazını müteakip toprağa verilecek.
 
Editör: TE Bilişim