Niğde AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen 'Şehit Ailelerine Anneler Günü' programı Kale Çay Bahçesinde yapıldı.




 Niğde Belediyesi Kale Çay Bahçesinde Niğde AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Şehit Ailelerine Anneler Günü' programına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın Niğde Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Özkan, Mustafa Yiğit, Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ve şehit aileleri katıldı.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, düzenlenen 'Şehit Ailelerine Anneler Günü' programında 5 çocuk annesi ve 105 yaşındaki annesine baktığı için yılın annesi seçilen Şaduman Sarı'ya plaket ve hediye vererek anneler gününü kutladı. Niğde AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir tarafından da Ulukışla İlçesinde geçtiğimiz aylarda gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Adem Çoban'ın eşi Ümmü Çoban'a yılın annesi plaketi ve anneler günü hediyesi verildi.


Niğde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın; "Kadına bahşedilen en önemli meziyet anneliktir. Anne olabilmek ve bu meziyetlerle donatılmak çok güzel bir duygudur. Annelerimiz ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Tüm annelerimizin anneler gününü kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.


Niğde Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ömer Demir; "Bir yuvanın kurucusu, özellikle yuvayı yaşatan ve kuran annedir. Öncelikle şehit ailelerimizin ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Niğde AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; "Tüm annelerimizin ellerinden öpüyor anneler gününü kutluyorum. Annelerimiz çok önemli. Bu önemi Peygamber Efendimiz de belirtmiş. Hz. Muhammet Efendimizin söylemiş olduğu bir sözü bu önemi açıklamaktadır. Peygamber Efendimiz 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diyerek annenin önemini belirtmiştir ve annelere çok büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Toplumumuzun mimarı annelerdir. Toplumların şekillenmesinde gelecek nesillerin yetişmesinde ve bizlerin geleceğinde annelerin önemini belirtmiş ve bu sorumluluğu annelere vermiştir. Şehit annelerimiz bu görevlerini fazlasıyla yerine getirmiştir. Şehit ailelerine çok şey borçluyuz. Bu gün bir aradaysak yetiştirdikleri hayırlı evlatlar sayesinde bir aradayız. Tüm şehit ailelerimizin kutsal ellerinden öpüyorum tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" dedi.


İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; "Annelik kutsal bir görev, bu vatana canlarını yüreğini vermiş anneler ise daha da önemli. Tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum anneler gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.


Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun

Şehit Ailelerine Anneler günü programı düzenlenmesinde emeği geçen Kadın Kolları Başkanlığına ve yönetimine teşekkür ederek sözlerine başlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Nice anneler gününü hep beraber başta ülkemizin, huzuru ve refahı içerisinde şehrimizin, insanımızın, huzuru, refahı, mutluluğu ve saadeti içerisinde yaşamayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip etsin diyorum. Bizler erkek olduğumuzdan dolayı anne olmanın çok kıymetini bilmeyebiliriz. Dinimiz açısından ele alırsak İslam dini ile beraber anneye bir kutsiyetlik verilmiş. İslam dini gelmeden önce kadınlık ya da kızlığın ayıp sayıldığı cahiliye dönemi kız çocuklarını diri diri mezara gömmekten kaçınmamış. İslam dini ile beraber anneliğe bir kutsiyetlik verilmiş. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözü ile annelere verilen kutsiyetlik belirtilmiştir. Bir başka taraftan da dinimizde 3 kız evladını iyi bir eğitim vererek yetiştiren annenin de cennetle müjdelendiği belirtilmektedir. Türk Medeni Kanununda da kadın erkek eşitliliğini vurgulayan bir durumun olduğunu biliyoruz. AK Parti iktidarıyla beraber kadınların öncelikleri daha ön plana doğru getirilmeye başlandı. Bu da yine Genel Başkanımızın Başbakanımızın kadına verdiği önemi ortaya koymaktadır" dedi.





Editör: TE Bilişim