11 Şubat’ta İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Yakup Avşar'ın babası Zekeriya Avşar’a Şehadet Belgesi Vali Yılmaz Şimşek tarafından verildi.

Aile bireyleri ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz Şimşek, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan şehitlik beratını baba Zekeriya Avşar'a teslim etti.

İl Jandarma Alay Komutanı Garip Gümüş, bu sırada aile bireylerine "Amacımız sizin acınızı tazelemek değil, şehidimizin gururunu yaşamak ve yaşatmaktır." dedi.

Vali Şimşek, aile bireylerine sabır dileyerek, "Bu acılar kolay değil ama buna dayanmak durumundayız. Başka hiçbir çaremiz yok. Allah cennette kavuştursun. Kutsal emanet şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını ve kapılarının, gönüllerinin ailelere her daim açık kalacağını belirtti. " diye konuştu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Ziyarete, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,  İl Jandarma Alay komutanı Albay Garip Gümüş,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Harun Koca, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ömer Demir katıldı.

 


 
Editör: TE Bilişim