Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü düzenlediği yürüyüşle Sarıkamış Şehitlerini, andı. Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği programda, yaklaşık 500 kişi Demirkazık Köyü’nde 7 kilometre yol yürüdü.

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Çamardı Kaymakamı Mustafa Serin, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İlkokul, lise ve üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelinin katıldığı yürüyüş, Demirkazık dağ evinden başladı.

22 Aralık 1914 yılında Enver Paşa’nın komutasında başlayan ve 5 Ocak 1915 yılında sona eren 14 günlük Sarıkamış Harekatı 1. Dünya Savaşı’nın Kafkas cephesinde yaşanan en büyük savaşlardan biri olarak tarihe geçti, 120 bin asker katıldığı harekatta 90 bin asker donarak şehit oldu.



AZİZ HATIRASINA NE YAPSAK AZDIR


Sarıkamış Şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş ilk olarak Demirkazık dağ evinde saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtmasının ardından ellerinde bayraklarla yürüyüşe geçen gruplar, Demirkazık Köyü etrafını dolaşırken şehitleri dualarla andılar.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Sarıkamış’ın 100. yıldönümünde şehitleri anmak için bir araya geldiklerini belirtirken, “Şehitlerimiz için ne yapılsa onların aziz hatırasına azdır. Biz burada bize bırakılan vatanın evlatları olarak, kendilerine bir değer addedip şehitlerimizi anmaktan gururluyuz, mutluyuz. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim’de Cenab-ı Allah’ın ayeti vardır. Onlar bilhassa yaşayanlardır, ‘Allah yolunda savaşanları ölü zannetmeyiniz, onlar diridirler’ Kuran-ı Kerim’de bize bahşetmiştir. Sarıkamış şehitlerini 100. yılında anmak için burada toplandık. Bizi yalnız bırakmayan katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.



Editör: TE Bilişim