Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan ve Dernek üyeleri, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. Sakatlar Derneği üyelerini Belediye Encümen Salonunda ağırlayan Başkan Akdoğan, "Sizler için ne yapsak azdır. Hepiniz bizim kardeşimizsiniz" dedi.

 

Sakatlar Derneği Niğde Şubesi üyeleri, umre sonrası kutsal topraklardan dönen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Son 5 yıl içinde hem belediyemiz, hem hükümetimiz engelli kardeşlerimizin şartlarının iyileştirilmesine gayret gösteriyor" dedi.

Niğde Belediyesi olarak engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Akdoğan, "Eskiden, engelli vatandaşlara 4-5 akülü sandalye verilmesi büyük bir olay olurdu. Ancak biz bu işleri rutin hale getirdik. Bizden talebi olan ve şartları yerine getiren engelli kardeşlerimize akülü ve manüel engelli araçlarını mütevazı bir şekilde veriyoruz. Sadece Niğde Belediyesi sınırları içinde değil, köylerden, kasabalardan gelen engelli vatandaşlarımıza da tekerlekli sandalyelerini veriyoruz" diye konuştu.

Toplumda yaşayan herkesin aynı zamanda bir engelli adayı olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hiç kimsenin ne variyetini, ne makamına ne de sağlığına güvenmemesi gerektiğini belirtti. Akdoğan, "Engelli vatandaşlarımız bizim kardeşimizdir. Biz bu kervanı birlikte yürüteceğiz. Engelliler için ne yapsak azdır. Daha fazlasını yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın, engellilerin tüm taleplerini yerine getirdiğine işaret ederek, "Bugüne kadar bir dediğimizi iki etmediniz. Ancak bizim için yaptığınız en önemli hizmet, Kent Ormanı'nın iktisadi işletmecisi olarak Sakatlar Derneği'ni seçtiniz. Orada engelli kardeşlerimiz istihdam ediliyor. Bizim için en büyük yardımınız bu oldu. Sizlere tüm engelliler adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim