Niğde İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Mercan yaptığı açıklamada ; “Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz” dedi.
 
Özellikle, milletçe verilen o büyük mücadelede; Kurtuluş Savaşı destanlarında da hep kadınların ön planda olduğu söyleyen Mercan, “Ilgaz Dağı’nı tek başına aşarak cepheye top mermisi ve malzeme taşıyan Şerife Bacıları, cephede savaşan Kara Fatmaları unutmamız asla mümkün değildir. Bugün onları bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Atatürk, Avrupa’nın en köklü demokrasilerinden olan Fransa, İtalya ve İsviçre’den önce kadınlarımıza seçme-seçilme hakkını vererek, Cumhuriyetimizin temelinin kadınlarımızın emeği ile işlenmesini sağlamıştır. Türk kadını Cumhuriyetin ilanı ile birlikte pek çok hakka da sahip olmuştur. Bugün ülkemizde kadınlarımız Cumhurbaşkanından, Başbakanlığa; Milletvekilliğinden, Belediye Başkanlığına kadar seçilebilme hakkına sahip olmuşlardır” dedi.
          
        
MEDENİYETİMİZ KADINLARLA HAYAT BULMUŞTUR
 
 Müzik, sinema, spor, reklâm ve tüketim endüstrisinin malzemesi haline getirilmiş kadını, toplumumuza “özenilir” gösteren medya ve tüm etkinliklerin sanal büyüsünün kadınlık değerini tahrip ettiğini dile getiren Mercan, “Bunun da maalesef kadının toplumsal hayatta yer bulması gibi bir amaçla yapıldığı iddia edilmektedir. Kadın erdem abidesidir, asla nesne ve obje değildir. Bugün dünyanın değişik coğrafyalarında milyonlarca kadının, küresel aktörlerin anlamsız çılgınlıkları yüzünden, tarifsiz acılar içinde olduğunu ve gözyaşı döktüğünü biliyoruz. Ama aynı zamanda bir anne olarak yarınlarımızı kucaklama mücadelesi verdiğini de biliyoruz. Burada haksızlığa uğramış, kadınlık onurları zedelenmiş bütün kadınların acılarını paylaştığımızın altını özellikle çizmek istiyorum. Çünkü bizim medeniyetimiz kadınlarla hayat bulmuştur. Bir anne, ailenin temeli ve saygı duyulması gereken aziz bir varlık olarak gördüğümüz kadınlarımıza verilen değeri bir günle sınırlandırmak onlara yapılmış en büyük haksızlıktır. Kadını yok sayan toplum, adını yok sayan toplumdur. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
 
Editör: TE Bilişim