Ayhan Şahenk Vakfı, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen maddi olanakları yetersiz 750 öğrenciyi sevindirdi. 
 Niğde Kültür Merkezi Salonu'nda Cumhuriyet Bayramı coşkusunun yaşandığı törene Niğde Valisi Alim Barut, Milli Eğitim Müdürü. Ziya Eser, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programda Atatürk konulu video gösterimi, animasyonlar, sihirbaz gösterileri ve kukla oyunu davetliler ve öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.
Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan; Niğde'deki ilköğretim okullarında eğitim gören Merkezde 250, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde 100'er öğrenci olmak üzere toplam 750 öğrenciye bayram armağanı veriyoruz. Öğrencilere dağıtılan okul çantalarında ; öğrencilerin beden ölçülerine göre hazırlanmış, kazak-mont-bot-pantolon-çorap ve iç çamaşırı bulunuyor” dedi.
Niğde Valisi Alim Barut “Öncelikle böyle bir etkinliğe sebep olan ve bunu kurumlara götüren, götürülmesini sağlayan Merhum Ayhan Şahenk’i saygıyla anıyorum. Ne kadar güzel bir hizmet doğduğu topraklarda doğduğu toprakların çocuklarına hizmet etmek, hizmet eden müesseseler bırakmak. Bu sebeple de kendisini kıpta ile tekrar anıyorum. Çocuk demek bir milletin geleceği demektir. Geleceğimize yönelik bugünden ne kadar hazırlık yapabilirsek aydınlığa, huzura, refaha en kısa şekilde kavuşmuş olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin geleceği kesinlikle çocukların şahsında beliriyor. Dolayısıyla çocuklarımıza hizmet çok mukaddes bir vasıf kazanıyor. Ayrıca eğitim insan olmanın gereğidir. İnsanı toplumla kaynaştıran, toplum olmayı, birlikte yaşamayı, toplumun kurallarını saylayan, geçmişten gelen güzellikleri geleceğe taşıyan, eğitimdir. İşte tüm bu güzelliklerin bir arada olduğu etkinlikte beraberiz. Buna sebep olan, yaşatan, gayret gösteren, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Armağanlarının çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, güle güle kullanmalarını temenni ediyor bu güzelliklerin devamını diliyorum” şeklinde konuştu. 
Niğde Ticaret Lisesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerini başarı ile tamamlamalarından sonra bayram armağanları sahiplerine dağıtıldı.
 






Editör: TE Bilişim