Merkezi İstanbul’da bulunan Ayhan Şahenk Vakfı geleneksel Ramazan programının 12. sini bu yıl gerçekleştirmek üzere hazırlıklarını tamamladı. Vakıf bugünden itibaren Ramazan ayı boyu0nca ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtacak, ayrıca da akşam iftar sunacak.

Ayhan Şahenk Vakfı Niğde Koordinatörü Hasan İkizoğlu, Hüdavend Hatun Aşevinde basın toplantısı düzenledi. Merhum Şahenk’in; “İnsan bir yere yalnız gelmez. Bugünlere el birliği ile geldik. Yatırımların en büyüğü insana yapılandır” sözlerinin tüm Doğuş personeline yol gösterici olduğunu vurgulayan İkizoğlu; “Topluma yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak amacı ile 1992 yılında kurduğu Ayhan Şahenk Vakfı Eğitim, Kültür, Sağlık Spor ve Çevre konularında çalışmalar yapmakta, bilimsel çalışmalara destek vermekte, sosyal yardımlarda bulunmaktadır” diye konuştu.

Vakfın Niğde’deki uygulamalarına değinen İkizoğlu, elektronik Kütüphane teknolojisi ile donatılan Sabiha Şahenk Kütüphanesini toplumun her kesimine hizmet vermek üzere Niğde Üniversitesine, Avrupa’nın en modern Teknik Liselerinden biri olan Ferit Şahenk Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi ile eğitim hizmet konutlarını Milli Eğitim Bakanlığına, Gafur Soylu Polis Merkezini İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne devrettiğinin altını çizdi.

Ayhan Şahenk Vakfı Niğde Koordinatörü Hasan İkizoğlu, basın toplantısında daha sonra şöyle konuştu:

“Geleneksel Sosyal yardım uygulaması iye her yıl Niğde’ye 700 öğrenciye giyim yardımı, 2 Bin 500 aileye 20 kg paketler halinde kuru temel gıda yardımı, Ramazan ayı boyunca kurulan iftar sofrasında da 70-75 Bin kişi konuk etmektedir. Bu yıl 12. sini idrak ettiğimiz bugünlerde gıda yardımlarımızın dağıtımı sona gelmiş bulunmaktadır.

Yemek konusunda hemşehrilerime bir iki söz söylemek istiyorum. Bizim soframız iftar sofrasıdır. İftar sofrasında oruçlu olur, oruçlu olmayabilir, her vatandaşımız gelir, halkla beraber yemeğini rahatlıkla yiyebilir. Yalnız burada öncelikli bir durumumuz var. Çok yoğun kalabalığa hitap ettiğimiz için gündüz evlerine yemek almak için gelen hanımefendiler veya beyefendiler sırada düzenli bir şekilde aldıkları takdirde çok rahat bir şekilde alacaklardır. Onun için buradaki kurullara sıraya ve birbirine saygıya ve Ramazanın özelliklerine uymalarını istiyoruz.

Tamamen İstanbul’dan oluşturduğumuz profesyonel ekibimizin hazırladığı yemekleri Pazartesi günü saat:12.00’de evlere vermeye başlayacağız. 12.00-13.30 arasında normal olarak her gün evlere yemek vereceğiz. Diğer hemşehrilerimiz de iftar saatinde gelip iftarlarını yapabilirler.

Ben Böyle bir programı 12. defa yapmaktan Niğdeli olarak, Niğde’nin çocuğu olarak çok mutluluk duyuyorum. Rahmetli Ayhan Beyin Ana Kucağı dediği Niğde’mizde böyle bir hizmet bize büyük bir kıvanç vermektedir. Vakfımızın yöneticilerinin selam, sevgi ve afiyet olsun dileklerini de bu arada belirtmek istiyorum.

Hazırlıklarımızı 1500-1600 kişiye minimum yaptık. Fakat 200-300 fazla geldi, her zaman hazırız. Hiçbir problemimiz yok. İlk yıllarda biraz kışa doğru gelen Üniversitemizin açık olduğu dönemlerde biz 3000’e kadar yemek verdik. Rahmetlinin de bize ilk başladığımız sıralar 5000 kadar verebilirsiniz talimatı oldu. Ortalama 6 Bin-6 Bin 500 tabldot yapıyoruz. Artarsa da karşılayacağız.”





Editör: TE Bilişim