Niğde Üniversitesi Senatosunda Tezsiz Yüksek Lisans Programının onaylandığı ve onaylanmak üzere YÖK’ e gönderildiği ve herhangi bir aksaklık olmaması durumunda önümüzdeki Eğitim Öğretim yılına yetiştirileceği konusunda bilgi verildi.

 

Sağlık – Sen Niğde Şubesi olarak Eğitime verdiğimiz önem malumunuzdur. Eğitimin her yaştaki her konumdaki insanın alması gerektiğine inanmaktayız. Geçmişte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) in ve Osmanlı İmparatorluğunun eğitime&öğretime ne kadar önem verdiği hepinizce bilinmektedir. Bu yüzden üzerimize düşen bir görevi, hizmet sendikacılığı anlayışı ile Niğde’ de Sağlık Alanın da Yüksek Lisans Programı açılması için çalışmalarımıza başlamış idik. 3 - 4 ay önce YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) bir karar alarak, illerde bulunan Üniversiteler haricinde Yüksek Lisans Programı açamayacaklarını bildirmiş idi. Niğde Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Adnan GÖRÜR  Bey ile yaptığımız görüşmeler sonrasında kendisi de bu konuya çok önem göstererek konuyu araştırmak Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç Dr. Mehmet ÖZEL beyi görevlendirmişti. Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılabilmesi için Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Mehmet ÖZEL ile 2 defa istişarede bulunduk, en son gelinen nokta Niğde Üniversitesi Senatosunda Tezsiz Yüksek Lisans Programının onaylandığı ve onaylanmak üzere YÖK’ e gönderildiği ve herhangi bir aksaklık olmaması durumunda önümüzdeki Eğitim Öğretim yılına yetiştirileceği konusunda bilgi verildi. Bu konuda bizden yardımlarını esirgemeyen Rektör Prof.Dr.Adnan GÖRÜR’e ve Doç.Dr. Mehmet ÖZEL beyefendilere Sendika Üyelerimiz adına teşekkürü borç biliriz.

Sendikacılığı çağın getirdiği değişimleri ve yenilenen ihtiyaçları öngörebilen bir noktaya taşıdık. Teşkilatımızı ve üyelerimizin sendikal ve mesleki birikimlerini geliştirmeyi temel bir politika haline getirdik. Yayınlarımızla, eğitim faaliyetleri ile, ar-ge faaliyetlerimizle değişim süreçlerini takip eden değil, değişim süreçlerine yön vermeyi hedefleyen etkili bir sendikacılık anlayışı içinde olduk. Hukuksal mücadelelerimiz, çözüme odaklanan eylemselliğimiz gün geçtikçe sendikamıza olan ilgiyi artırdı.

Türkiye’nin bilime ve bilgiye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Yüksek Lisans programları ise eğitim faaliyetlerimiz içinde gün geçtikçe daha çok ilgi çeken ve talep edilen hizmetlerimizden oldu. Niğde de Niğde Üniversitesi ile birlikte; üyelerimizin Yüksek Lisans mezunu olmasını sağlamak için bir program yapılacak ve bundan sonrada sağlamaya devam edeceğiz. Sendikamız eğitim alanındaki bu başarısını gelecekte yeni alanlar açarak sürdürecektir.




Editör: TE Bilişim