CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Sordu ; Niğde Adliyesi yenilenecek mi?

  

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Adliyesinin fiziki koşulları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi vererek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den sorularına yanıt istedi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde’nin sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam ediyor.

 

CHP’li Vekil bu kez Niğde Adliyesinin fiziki koşullarıyla, uygunsuz çalışma koşullarını parlamento gündemine taşıdı.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak yazılı soru önergesinde; “Niğde İlinde bulunan Adliye binasının fiziki koşullarının hizmete uygun olmaması ve yetersiz olması nedeniyle; Adliye çalışanlarının, Hakimlerin ve Savcıların, Avukatların ve halkın, hukukun adil olarak işlemesi imkanından yeterince yararlanamadığından” söz etti.

 

Şafak, “Niğde İli Adliye binasının yetersizliği nedeniyle; İcra Müdürlüğü kısmının, İl Özel İdaresi binasının 1. Katında faaliyet gösterdiğine” vurgu yaparken, “Mevcut Adliye binasında odaların yetersizliği nedeniyle tuvaletlerin iptal edilerek, Savcı ve Hakimlere oda yapıldığını, tuvalet ihtiyacı için binanın dışına ek bina yapıldığını, yetersiz ve küçük olan mahkeme kalemliklerinin daha da küçültülerek işlevsiz hale getirildiğinden” Bakan Ergin’e söz etti.

 

Yağışlı Havalarda Çatı Akıyor!

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak önergesinde, Niğde Adliye binasının vahim durumunu anlatmak için çok ince detaylara yer verdi.

 

Şafak, “Adliye binasının çatısı yağışlı havalarda sürekli aktığından dolayı, her yıl tadilat yapılmaktadır. Savunma makamı olan Avukatların, duruşma saatleri dışında, duruşmalara hazırlık aşamasında, çalışma yapabilecekleri Baro’ya ait bekleme salonu yetersizdir. En önemlisi mahkum nakillerinde bina giriş ve çıkış alanının dar olması sebebiyle, her zaman bir kargaşa yaşanmaktadır. Bakanlığınız son 10 yıl içerisinde Kırşehir, Aksaray, Konya, Ereğli Adliyelerine yeni binalar yapılırken, Niğde Adliyesi ihmal edilmiştir” şeklinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e durumu anlattı.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde ilimizde, Adaletin sağlıklı bir biçimde yürümesi için yeni adliye binasına ihtiyaç vardır. Bakanlık olarak, Niğde iline yeni adliye binasını yapmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız, yeni adliye binasının yapımına ne zaman başlayacaksınız? ve “Yeni Adliye binası yapılacaksa, mevki olarak ilimizin hangi bölgesine yapılacaktır?” sorularını Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e yöneltti.

 

Niğde Adliyesine Durum Tespiti İçin Gelecek misiniz?

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Bakanlık olarak, fiziki şartları yetersiz olan mevcut adliye binasında herhangi bir inceleme yaptınız mı? İnceleme yapmadıysanız, Niğde Adliyesine durum tespiti için ne zaman ziyarette bulunacaksınız? diye Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu.

 

Şafak, “Mevcut Niğde Adliyesi’ne son 5 yıl içerisinde kaç defa tadilat yapıldığını ve  Bu tadilatların bedelinin ne kadar” olduğunu da Bakan Ergin’e sordu.

 *****

BAZI ADLİYE HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

****

YILAN HİKAYESİ NEDİR?

 Genelde çok uzayan ve içinden çıkılmaz durumlar için kullanılan bir deyim olan yılan hikayesi acaba nerden gelmektedir? 

Yılanın hikayesi sanırım kuyruğunu yemesiyle başlıyor.Yada başlıyor mu desek daha doğru olur herhalde.Kuyruğunu yiyen yılan bu kuyruğu sindiriyor.Sindirim bir yandan tekrar kuyruk yapımında kullanılıyor.Yani yediğini sindirip, sindirdiğini yiyor.Bir tür paradoks..


Editör: TE Bilişim