Haber: Ali AKBAŞ

Bor İlçe Tarım ve Orman Müdürü ÖZKAN, Kurban Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada hem kurbanlık satıcılarının hem de kurbanlık alacak vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar konusunda açıklamalarda bulundu.


''KONTROLLERİMİZ BAŞLADI VE BAYRAM SONUNA KADAR DEVAM EDECEK''


Rıza Özkan; "Kurban Bayramımız yaklaştı. Yaklaşık iki hafta gibi kısa bir süre kaldı. Hem üreticilerimizin hem de kurbanlık alacak vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar mevcut.


Bizler ilçe müdürlüğümüz olarak ilçemizde bulunan bütün kurbanlık hayvanların aşılamasını tamamladık. Dışarıdan ilçemize gelen bütün kurbanlıkları da denetliyoruz. Yol kontrollerimiz başladı ve bayram sonuna kadar devam edecektir. İlçemiz yetiştiricilerinin satışlarını gerçekleştirdikleri Acıgöl Mahallesinde Bor Belediyemiz tarafından düzenlenmiş hazır bulunan Hayvan Pazarı alanı kurbanlık satış yerinde de kontrollerimiz devam etmektedir. Bilindiği üzere kurbanlık olarak damızlık dişi hayvan satışı yasak. Bizler bu konuda da hassas bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Damızlık dişi hayvan kesimine müsaade etmeyeceğiz. İlçe kurban komisyonumuzca belirlenen alan dışında kurbanlık alım satımı kesinlikle yasaklanmıştır. Bu alan dışında alış veriş yapılmaması konusunda vatandaşlarımızı ve satıcıları uyardık. Ayrıca yine İlçe Kurban Komisyonu tarafından kurban kesim yeri olarak belirlenen alan dışında toplu kesimlere müsaade edilmeyecektir.


Vatandaşlarımız alacakları kurbanlıkların sistem üzerinden kontrollerini yapmak istedikleri taktirde, ilçe müdürlüğümüzce kendilerine gerekli tüm yardımlar yapılacak ve hayvanın sağlığı, yaşı vb. konular hakkında gerekli bilgiler verilecektir.


Veteriner hekimlerimiz, zabıtalarımız ve güvenlik güçlerimiz koordineli bir şekilde halkımızın güven içinde ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için çalışmalarına devam etmektedirler.


Ben şimdiden tüm halkımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilişim