TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri töreni dolayısıyla Ankara’da bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'u makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Prof. Dr. Mustafa Şentop'a üniversitenin fiziki altyapısı, teknolojik imkanları, bilimsel birikimi ve beşeri sermaye kapasitesi hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, "Stratejik önceliklerimizi, enerji, nanoteknoloji ve gıda-tarım olarak belirledik. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik bağımsızlık için enerji çalışmalarına önem veriyoruz. Temiz enerji, özellikle hidrojen yakıt pilleri ve güneş hücresi değer zinciri alanında görece rekabet üstünlüğümüzü daha da güçlendirerek ülkemizin kalkınmasına katkı vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Programının uygun olması durumunda ilerleyen zamanda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin başarılarını yerinde görmek ve öğrencilerle bir araya gelmek istediğini belirten TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop açıklamasını, "Gazi Meclisimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda seçilmiş bazı şehirlerde etkinlikler gerçekleştireceğiz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ni de bu kapsama alabiliriz" sözleri ile sürdürdü.

Niğde Ömer Halisdemir üniversitesinin fiziki altyapısı ve organizasyon kapasitesinin her türlü etkinlik için yeterli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerini, "TBMM'nin 100. yılı etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyarız. Uygun göreceğiniz etkinliklerle birlikte sizi de üniversitemizde görmekten memnuniyet duyarız" ifadeleri ile sonlandırdı.

Ziyaret sonunda, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ziyareti dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar'a teşekkür ederken, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar da Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'a misafirperverliği için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim