Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Kar mesajında şu ifadelere yer verdi: Demokrasiye ve bağımsızlığa düşkün Türk Milleti’nin, gazetecilik ve basın alanında emek veren evlatlarına uygulanan basın sansürünün 24 Temmuz 1908 yılında kaldırılmasının üzerinden bugün itibarıyla 111 yıl geçmiştir.

Toplumu, olaylardan en hızlı ve objektif biçimde haberdar eden, aydınlatan basın mensuplarına uygulanan sansürün kaldırılması ile özgürlük ve demokratikleşme yolunda önemli bir adım atılmış, basın mensupları, 15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında tarihten gelen demokrasiyi savunma ve halkı objektif bir biçimde toplumu aydınlatma geleneklerini devam ettirerek, darbenin engellenmesinde etkin rol oynamışlardır.

Bu düşüncelerle, iletişim özgürlüğünün ne denli önemli olduğunun anlaşıldığı bu günlerde, mesleki ve ahlaki değerlere saygı gösteren, tarafsız olarak görevini yerine getiren, başta üniversitemizde faaliyet göstermekte olan basın çalışanlarımız olmak üzere, yerel basın çalışanlarının ve bütün basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
 
Editör: TE Bilişim