Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği ve Cumhuriyet tarihimizin en anlamlı günlerinden biridir.

Bizler de Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, heyecan ve coşku içerisinde karşılamaktayız. “Ulusal Egemenlik” temelli bir anlayış, tarih boyunca olduğu gibi, bugün de vatanına ve milletine karşı görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan biz vatansever akademisyenler için vazgeçilmezdir.

Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin koruyucuları olan çocuklarımıza armağan ettiği bu özel gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, çocuklara duyduğu sonsuz güven ve büyük sevginin de ayrı bir ifadesidir. Akademisyenler olarak bizlere düşen de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güven duyduğu bu genç nesli, hep ileriye taşımak ve onlara yeni yollar açmak olacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğrunda şehit düşen kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, bütün milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, milli birlik ve beraberlik içinde, tüm insanlığın huzur ve barış ortamında yaşayacakları bir dünya temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim