Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan YILDIZ  15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişiminin 1. Yıl dönümünün ardından dernek binasında açıklamalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nigde  Şube Başkanı Ramazan YILDIZ , 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimini nefretle kınadıklarını söyledi.

Ramazan Yıldız, “Ülkemizin PKK denen hain terörle uğraştığı ve hemen her gün şehitlerimizin geldiği bir dönemde, terörle mücadeleye yoğunlaşılması gerekmekteyken, 15 Temmuz gecesi, Türk Milleti’nin, devletini, milletini, bayrağını, seçen ve seçilenlerin hukukunu koruma, demokrasiye sahip çıkma devletimize ve milli irademize karşı alçakça yapılan darbe girişimini nefretle kınıyoruz.  Ve kalkışmanın seyrini değiştiren kahramanımız Ömer Halis DEMİR olmak üzere Terör örgütü FETÖ üyelerinin yaptığı bu girişim sırasında meydana gelen hadiseler de hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu hain girişimin başarısızlığa uğraması, bir bütün olarak büyük Türk Milleti’nin kararlılığı ve demokrasiye sahip çıkması ile mümkün olmuştur. Yüce Türk milletinin darbeci hainlere karşı sergilediği bu kararlı tutum, bayrağına ve vatanına karşı olan bağlılığı bu hain girişimin önüne geçmiştir. Bu hain girişim süresince millî iradeyi savunan sivil - asker devlet büyükleri ve milletvekillerimiz örnek bir demokrasi sınavı vermiştir. Ordu içinde, devletine ve milletine karşı ihanet eden bir yapılanmanın harekete geçirdiği darbecilere karşı birlikte hareket eden Silahlı Kuvvetler mensupları ve emniyet güçlerimiz millet iradesinin yanında yer almıştır” dedi.

“Milletin namlusunu millete çeviren her kim ise idam edilmelidir”
Bu utanç verici eylemlere imza atan hainlerin en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini vurgulayan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan YILDIZ, “Türk Milleti’nin iradesine karşı hain terör örgütü FETÖ üyelerinin yaptığı bu hain girişim esnasında; Milli iradenin tek vücut olduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisini defalarca bombalamak, vatandaşlarımız üzerine ateş açmak, Türk güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getirmek, Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere, devlet büyüklerine suikast girişiminde bulunmak, genelkurmay başkanını başta olmak üzere birçok kamu görevlisini alıkoymak gibi utanç verici eylemlere imza atan hainler en ağır cezaya çarptırılmalı, milletin namlusunu millete çeviren her kim ise idam edilmelidir. Bu olay, siyasî partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün devlet organları tarafından çok iyi ve etraflı bir şekilde masaya yatırılmalı ve bir daha benzer hadiselerin meydana gelmemesi için, milli birliğimiz ve devletimizin bekası açısından gerekli bütün tedbirler alınmalıdır. Vatana ihanetin bedeli bütün terör örgütü mensupları için idam olmalıdır. Devletin birliğine, vatanın bütünlüğüne kast eden, şehitlerin kanıyla sulanmış bayrağımıza saygı duymayan her hain canıyla ödemelidir hainliğini, Kahraman ile haini ayırt etmek lazım” diye konuştu.




 
Editör: TE Bilişim