Türkiye Harp malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız Dernek binasında yapmış olduğu açıklamada derneğin faaliyetlerini ve amaçlarını tanıttı.

Bu topraklar binlerce yıldan beri Türk topraklarıdır. Bedeli kanla ödenmiştir. Bu toprakları geri alma hayali kuranlar, her şeyden önce bu bedeli ödemeyi göze almalıdır.

Derneğimiz 18 Haziran 1983 gün ve 18081 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2847 sayılı kanun gereği kamu yararına çalışan Dernektir

 Aynı amaç uğruna faaliyet gösteren bu dernekler 1983 gün ve 18081 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2847 sayılı kanunla Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adı altında birleşmeleri hüküm altına alınmıştır.


Amaçlarımız :

Dernek amacına ulaşmak için demokrasiye,Cumhuriyete Atatürk ilkelerine,inkılaplarına yürekten bağlı,insan hak ve hürriyetlerine saygılı olarak aşağıdaki konularda faaliyet gösterir ,

            a) Üyelik hak ve niteliğinde olanları dernek bünyesinde toplamak birlik ve beraberlik içinde karşılıklı saygı,sevgi ve dayanışma sağlamak.

            b) Muhtaç üyelere imkan nispetinde yardımcı olmak,

            c ) Çalışma gücü olanlardan iş arayanlara,çocuklarının eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak,

            ç ) Üyelerin sosyal seviyelerini yükseltecek kanun tekliflerini hazırlamak ve takip etmek,

            d ) Mali imkanlar nispetinde

            Bakım ve huzur evleri,misafirhane ve lokal gibi tesisler kurmak,veya mevcutlarından Yararlanmak . Kanunlarla tanınan veya tanınacak bu tesislerin işler hale gelmesi için ilgili kuruluşlarla temasta bulunmak.

            e) Şehidi,Harp ve Vazife malulünü tanıtmak,hatıralarını canlı tutmak,ilgi ve saygıyı korumak,

            f) Milli duyguları yükseltecek vatan sevgisini pekiştirmek,görev bilincini kökleştirecek konuşma yayınlar yapmak ve benzeri çalışmalara katılmak,

            h) Protokol ve merasimlerde derneği temsil etmek,

            1 – Milli Savunma Bakanlığı ve T.C.Emekli Sandığı ile,amaçla ilgili ilişkileri sürdürmek,

konuşmasına şöyle devam etti; “Ülkemizde Şehit ve Gazi gibi kutsal isimler maalesef bilinçsizce kullanılmaktadır. Alelade derneklere verilen isimler zaman zaman bizleri de üzmektedir. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği olarak derneğimiz Milli Savunma Bakanlığı Denetiminde, 2847 sayılı kanun ile kamu yararına çalışan dernek statüsünde olup, anayasamızın 61. Maddesi gereğince koruma altına alınmış bir dernektir. Amacımız Şehit ve Gazilerimizin Dul ve yetimlerinin toplumsal sorunları ile ilgilenmek çözüm önerileri üretmek ve haklarının korunmasını sağlamaktır. Ülkemiz için göğüslerini siper eden şehit ve gazilerimizin emanetleri de bizler için değerli olup, toplumda hak ettikleri yerde olmaları için bir dizi çalışmalar yürütmekteyiz. Bu sebeple Şehit ve Gazi ismini kullanan hiç bir derneğin vatandaşlarımızdan yardım, para gibi beklentileri bulunmamakla birlikte bu tarz taleplerin gelmesi halinde de duyarlı olmalarını istiyoruz. Amacımız toplumda hak ettiği saygıyı gören bir kurum olmakla birlikte onursal vasıflarımızı korumak ve yüceltmektir.
 
Editör: TE Bilişim