Niğde’ye ait çok eski zamanlardan gelen damak tadının vazgeçilmezi ve Ramazan ayında tok tutan tahinli pide ve tatlı çeşitleri yoğun ilgi görüyor.

Niğde’de tahinli ekmek yaklaşık yarım asırdır özellikle Ramazan aylarında ve diğer günlerin her Saat’inde üretimi yapılıyor. Yoğun talebi karşılamak için ustalar 15 saat çalışırken, iftar yaklaştıkça dükkânların önünde kuyruk oluşurken tahini fiyatları ise 10 TL, tatlı fiyatları ise 10 ile 12 TL arasında satışa sunuluyor.

Niğde Burcu Simit sarayı ve cafe İşletme müdürü Hasan Yıldız "Vatandaşlarımız sahur sofraları için tahinli, tatlı ve pideye yoğun ilgi gösteriyor. Tahinli Niğde’mizde Ramazan aylarında çıkmaktadır. Çok eski zamanlara dayanan ustalarımızdan öğrendiğimiz bu tahinli pideyi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Nasıl evlerimizde önceden yaklaşan Ramazan ayı için hazırlık yapılıyorsa bizde aylar  öncesinden Niğde’de  hazırlıklarımıza  başlıyoruz. Bu tahinlinin her şeyi özeldir. Ramazan ayında 1 tahinli ile 3-5 kişi doyar, doyduğu gibi de tok tutma özelliği de vardır. Tahinlimizin en önemli özelliği kadayıf gibi iplik iplik, tel tel, dökülmesi olduğunu ‘söyledi

 
Editör: TE Bilişim