l Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren fırıncılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ramazan ayında denetimlerin artırılacağı vurgulanarak, fırıncılara “Gıda Mevzuatına uyun” uyarısı yapıldı. 

 

Yarın başlayacak olan Ramazan ayı nedeniyle Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine uyum konularında fırıncılarla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, ekmeğin toplumun en temel gıda maddesi olduğunu hatırlatarak, “Üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda faaliyet gösteren gıda işletmecilerinin gıda mevzuatına uyum konusunda azami dikkat ve gayret göstermesi geriyor. Gıda güvenliği açısından ambalajsız ekmeklere eldivensiz dokunulmaması gerekiyor. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklık ve toz nedeni ile risk oranı daha da yükseldiğinden bu ekmeklerin kapalı kasalarda ve araçlarda nakledilmesi, market içindeki dolaplarda satılması ve müşterinin el değmemesi için; satıcıların dolaplarda gıdaya uygun eldiven ile ekmek satışı yapılmasının yasal zorunluluk. Fırıncılarımızdan birbirleriyle fiyatta değil kalitede rekabet etmelerini ve kendilerinden kaynaklanan ekmek israfının önüne geçmelerini istiyoruz” diyerek uyarılarda bulundu.


 

İl Müdürü Türkmen, Ramazan ayının yaklaşması nedeni ile başta ekmek fırınları ve pastaneler olmak üzere; et ve et mamulleri, hayvansal gıdalar, hurma, bayram şekerleri olmak üzere vatandaşların ramazan ayında yoğun olarak tükettiği gıdalara yönelik denetimleri de artıracaklarını belirterek, bazı denetimlere kendisinin de katılacağını belirtti.

 

Toplantıda ayrıca, Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Özlem Demiraslan ve Ece tarafından gıda mevzuatı açısından işyerinde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar ile tebliğ hükümlerine uygun ekmek üretimi, katkı maddeleri, çalışan personel hijyeni ve kıyafeti, ekmek ambalajlanması, etiketlenmesi, dağıtımı ve satışı ile hijyen konularında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı daha sonra fırıncıların soruları cevaplandırılarak sona erdi.


Editör: TE Bilişim