Ramazan Bayramı dolayısı ile yayınlanan kutlama mesajları...

****


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, gönüller arasında köprülerin kurulup, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının coştuğu, hoşgörü duygusunun hakim olduğu bir Ramazan Bayramını daha birlikte kutlamanın engin sevincini yaşıyoruz.

 

Birlik ve beraberlik duygusunun gelişmesine, karşılıklı güven ortamının güçlenmesine vesile olan bayramımızın,  tüm Dünyaya, Ülkemize ve İlimize güzellikler, mutluluklar getirmesini diler, tüm hemşehrilerimin bayramını kutlar; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım. 

                                                                                                                                                                                                

***

Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı. Kavaklıoğlu, mesajında bayramın tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni etti.

Ramazan ayı boyunca oruç ile derin bir manevi iklimi, huzur iklimini, kardeşlik iklimini teneffüs etmemizin ardından bayrama kavuşulduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, İslam dünyasında Müslümanların karşı karşıya kaldığı acı nedeniyle buruk bir bayrama erişildiğini kaydetti.

Kavaklıoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bir aydır tutulan oruçların ardından, gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan bayrama buruk gönüller ve üzgün giren insanların hüzün ve acılarını da yüreklerimizde hissederek giriyoruz. Bu yıl ki Ramazan ayı, Müslüman kardeşlerimizin çektiği çile ve eziyetlerle gündeme geldi. Gazze’de yaşanan insanlık dışı olaylar nedeni ile Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyalarda kan ve gözyaşını üzüntüyle izliyoruz. Acının, üzüntünün ve gözyaşının hâkim olduğu Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı dramın altında, Ramazan Bayramı’nı sevdiklerimizle birlikte geçirmeye çalışacağız. Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve acı çeken tüm kardeşlerimize bol bol dua edelim. Kardeşlerimizin çektiği üzüntü ve sıkıntıları hatırlayarak, kırgınlıklara, dargınlıklara son vermeliyiz. Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız. Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını almalıyız. Kan ve gözyaşı içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayramın tüm hanelere, tüm gönüllere, ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa, huzur, saadet, selamet getirmesini; İslam âlemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını Rabbimden temenni ediyorum”. 


*****

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.


Başkan Erat, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında, bayramların insan ilişkilerinin güçlendiği ve umutların yeşerdiği özel günler olduğunu vurguladı. Bayramların toplumsal birlikteliği sağladığını ifade eden Erat, ''Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların yeşerdiği özel günlerdir'' dedi. Bayramlarda dargınlık ve kırgınlıkların unutulması gerektiğini hatırlatan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, mesajına şöyle devam etti:

Bayramlarda birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe yönelik umutlarımızı her koşulda korumalıyız. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak yaşamın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Unutulmamalı ki bayramları bayram yapan onu yaşayan ve yaşatanlardır. Ramazan bayramının daha müreffeh bir geleceğe ulaşmamıza, aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesine, toplum olarak birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara erişmemize vesile olmasını diler, bayramın sadece milletimiz için değil, İslam âlemi başta olmak üzere bütün dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ederim.


*****

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Turhan mesajında şu ifadelere yer verdi; ”Kendine mahsus manevi atmosferi içerisinde yaşayarak tamamlamış olduğumuz bir Ramazan Ayını daha huzur içerisinde geride bırakarak, heyecan ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar, millet olma şuurunun ve dini duyguların doruk noktasına ulaştığı müstesna günlerin en önemlisidir. İnançlar, örf ve adetlerin uygulanması oranında pekişir. Ramazan Bayramı; sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirir, küskünlükleri ve kırgınlıkları ortadan kaldırır. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin beslendiği bu güzel günü, tüm dünya ve milletimiz insanlarına, barış dolu günler getirmesi dileklerimle, bütün Niğde halkının, kurum çalışanlarımızın, ve Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutlarım dedi”. 

*****

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'dan Ramazan Bayramı Mesajı

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan mesajında vatandaşların mübarek Ramazan Bayramı'nı kutlarken, bayramın tüm İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ederek; "Ramazan ayı boyunca oruç ile derin bir manevi iklimi, huzur iklimini, kardeşlik iklimini yaşayarak Ramazan Bayramına kavuşmuş olmanın millet olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Mahallelerimizde, sokaklarımızda, şehrimizde yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk, ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık. Hamdolsun bir Ramazan'ı daha hakkıyla idrak etmemizin ardından bayram sevincine Niğdeli hemşerilerimizle hep birlikte kavuştuk" dedi.

 

Ramazan ayında oruç başta olmak üzere yapılan tüm ibadetlerin, tüm hayırların, iyiliklerin, verilen sadaka ve zekatların kabul olunmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz eden Belediye Başkanı Akdoğan; "Bayramlar, kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıkardığı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği önemli bir yere sahiptir. İslam dünyasında yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını, bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin hakim olmasını yürekten arzu ediyoruz. Ben bu duygu ve düşünceler eşliğinde Niğdeli hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramın tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk'tan temennisind bulunurken, dünyanın her köşesinde akıtılan müslüman kanının durmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


****

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında Gazze’de yaşanan vahşete ve kardeşlik duygularına vurgu yapan Özdemir şu ifadelerde bulundu;

‘’Ramazan ayı oruçla ruhlarımızı temizleyen, manevi duygularımızı artıran bir iklimdi. Ramazan ayında paylaşmayı, yardımlaşmayı daha yakînen hissettik. Aç ve yoksulun görülüp gözetildiği, yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşulduğu, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen Peygamberimizin ifadesini daha derinden hissettiğimiz bir aydı. Bunun yanında  Gazze’de İsrail’in insanlık dışı katliamında kan ve gözyaşı vardı, dram vardı, acı vardı, kısacası bir barbarlık vardı. Batının da desteğini alan İsrail , vahşetinde sınır tanımadı ve çocuk, kadın, yaşlı demeden katletti. Artık bıçağın kemiğe dayanmasıyla birlikte Filistin’de 3.İntifada çağrısı yapıldı ve halk bu katliama dur demek için şahlanışa geçti. Ümidimiz odur ki, bu bayramı gerçek bir bayram havasında yaşamak için, Gazze’de bu şahlanış sonuca ulaşsın ve İsrail’in vahşetinin son bulması, Filistin’in acılarının, kan ve gözyaşının dinmesine vesile olsun. Bizler kardeşlerimize dua etmeye devam edelim. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu vahşetin son bulması için uluslararası girişimlerini büyük bir gayretle sürdürmektedir.

Birlik ve beraberliğimizi korumaya muhtaç olduğumuz bu günlerde bayramlar daha bir önem arzetmektedir. Bu duygularla Niğde halkının ve tüm İslam coğrafyasının Ramazan Bayramını tebrik ediyorum’’ dedi.


****

Başkan Karaca'dan Ramazan Bayramı Mesajı

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube  Başkanı Yusuf Karaca, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube  Başkanı Yusuf Karaca; "Bayramlar paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin, zengin fakir, güçlü güçsüz ayrımı gözetmeden tüm insanlarla kucaklaşmanın evrensel mesajını içermektedir. Bayramlar,  insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran yüreklerde sevgiye ve saygıya dayalı, içten, samimi dostlukların gelişmesine, güçlenmesine vesile olan önemli ve değerli günlerdir. Ramazan Bayramının ülkemiz, milletimiz ve Niğde'miz için sevgi, huzur, ve mutluk dolu bir geleceğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sendika üyelerimizin, emekçi kardeşlerimizin ve Niğdeli hemşerilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.


*****

Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yunus KIZIL'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus KIZIL Ramazan Bayramına ilişkin bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajında Yunus KIZIL ;
"Mübarek Ramazan ayının manevi hazzını, ibadetlerimizi idrak ederek bayrama ulaşmanın gönül huzurunu yaşıyoruz. Hayırla ve güzellikle müjdelenen Ramazan ayında Cenab-ı Hakkın rızasını kazanmak için tuttuğumuz oruçlardan sonra bayrama kavuşmak son derece mutluluk vericidir.
Bayramlar bizi bir birimize bağlayan, kucaklaşmayı ve hatırlanmayı öncelik alan, küçüklerin sevgi ve şefkatle, büyüklerin hürmetle anıldığı, dargınlıkların bittiği, dostlukların pekiştiği, hasretlerin tükendiği müstesna bir zamandır. Geride kalan manevi arınmadan sonra bayramın, vatanımızın her yöresinde sevinen kalpler, birleşen eller eşliğinde kutlanan günler olmasını temenni ediyorum.
Sofrasını paylasan, ekmeğini bölen, sevinçleri, hüzünleri bir olan büyük Türk Milleti'nin fertleri, gönül kapılarını bir birine açarak birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar sağlam adımlarla yürüyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını en samimi duygularla kutluyor, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum." dedi.



****

Niğde İl Öğrenci Meclis Başkanı Ethem Kürşat AKDEMİR; yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı.

 

Yüce Milletimizin içtimai hayatında; birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi olan Mübarek Ramazan Bayramını kutlar , hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim..

 

Bilindiği gibi ,Millet olarak heyecanla beklediğimiz coşkuyla kutladığımız günlerin başında milli ve dini bayramlarımız gelir. Milli Bayramlarımız kahramanlığımız ile haklı olarak övündüğümüz, şehitlerimizi rahmetle andığımız bağımsızlığımızın kıymetini daha iyi anladığımız müstesna günlerdir. Dini Bayramlarımız ise; sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü bağlamının daha da güçlendiği, insanlarımız arasındaki birlik, kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınlık ve kırgınlıkların önlendiği, zengin-fakir, yaşlı-genç kaynaşmasının sağlandığı, hoşgörü ortamıdır. Hepimiz bayramlarda yaşadığımız mutluluk ve huzuru genele yaymalıyız. Bu güzel tablonun sadece böyle bayram günlerinde değil yılın her gününde yaşanması için halisane duygularla çaba harcamalı, barış, kardeşlik, sevgi, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma iklimini güçlendirmeliyiz.    

Bu duygu ve düşüncelerle; idrak ettiğimiz Mübarek Ramazan Bayramının Milletimize ve Ülkemize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diler, bu vesile ile değerli Niğdeli hemşerilerimin, öğrenci kardeşlerimin, her derecedeki kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve değerli basın mensuplarının bayramlarını en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım. 

 



****

Editör: TE Bilişim