Yeni neslin mektup ve tebrik kartı ile tanışması, bu geleneğin devam etmesi amacıyla Niğde’deki öğrencilere tebrik kartı dağıtıldı. Hayatlarında ilk kez tebrik kartı gören ve yazan öğrenciler, yakınlarına farklı bir iletişim yöntemiyle ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

PTT Niğde Başmüdürlüğü ekipleri, iletişim yöntemlerinin değişmesi, mektup ve tebrik kartına olan ilginin azalması üzerine bu iletişim yöntemini unutturmamak için Mustafa Altuncu İlköğretim Okulundaki öğrencilere tebrik kartı dağıttı.

Okullarda tebrik kartı dağıtılacak
PTT Niğde Başmüdürü bedri Evran,  PTT Genel Müdürlüğü'nün yılbaşında, bayramlarda, özel günlerde çıkarmış olduğu tebrik kartlarını öğrencilere ücretsiz şekilde dağıttıklarını, öğrencilerin dedesine, ninesine, yakınlarına tebrik kartı yazmasını önerdiklerini anlattı.

Evran, şöyle konuştu: “Buradaki asıl amacımız, haberleşmenin temel kaynağı olan mektup, tebrik kartı ve posta kartını geleceğimizin teminatı çocuklara, gençlere öğretmek, bilgilendirmek bunu gelecek yıllara taşımak. Niğde'deki okullarda ücretsiz tebrik kartı dağıtacağız ve dağıtmaya başladık. Vatandaşlarımız oradan alıp tebrik kartı yazıp gönderebilirler. 'Tebrik kartı bizden, yazması sizden' diyoruz. Öğrencilerimizi bu şeklide bilinçlendiriyoruz."
 Hayatlarında ilk kez tebrik kartı görüp, yazdılar

Evran, öğrencilere, yılbaşı öncesinde dağıtılan ve farklı görsellikteki tebrik kartlarının geçmişte haberleşme alanındaki önemini anlattı. Hayatlarında ilk kez tebrik kartı gören ve bunun nasıl yazılacağını da yetkililerden öğrenen öğrenciler, yakınlarına farklı bir iletişim aracıyla ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. PTT yetkililerin verdiği pulları tebrik kartına yapıştıran öğrenciler, özel olarak okula kurulan seyyar posta kutusuna tebrik kartlarını attı.
 
Editör: TE Bilişim