PTT Niğde Başmüdürü Ali Sevinç ve PTT Personeli 175'inci yıl dönümü münasebetiyle Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başmüdür Sevinç Vali Kılıç’ın fotoğrafının bulunduğu kişisel pul, pul koleksiyonu ve PTT’nin saatini hediye etti.

PTT’nin verdiği hizmetleri hakkında bilgi veren PTT Niğde Başmüdürü Ali Sevinç, Türkiye’deki PTT’ler içiresinde hizmetlerin verimliliği ve işlem sayısına göre Türkiye’de ilk 10 içerisinde olduklarını söyledi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç: “ 175 yıllık bir kuruluş dünyadaki devletlerin bir çoğu 175 yaşında değildir. Çok azı 175 yaşındadır. Yani PTT bu kadar eski ve köklü bir kurumdur. Benim yaşımdaki insanlar için PTT dediğiniz zaman farklı bir nostalji oluyor. Gençler için PTT çok fazla anlam ifade etmeye bilir. Onlar maillerle haberleşiyorlar.

Bizim çocukluğumuzda postacı hayatın vazgeçilmesiydi. Postanın haftada ayda evimize getirdiği bir mektup bir kart filan çok önemliydi. Postacı bizim mahalleye girdiği zaman acaba kime gidiyor . evine gidene sanki özel bir şey olmuş gibi oluyordu” dedi.

Vali Kılıç: “Türkiye’deki PTT’nin güzel yanı şu oldu: “ zaman değişince tarihin çöplüğüne gitmeden kendisini kurtardı. Süratle banka kurdu, PTTcell kurdu. Yeni gelir kaynakları oluşturdu. PTT yeni alanlara girdiği için hem ayakta durmayı başardı hem de kar etmeye başladı. PTT’nin yıllara göre kayıtlarına bakarsanız son yıllarda PTT’nin karlarına patlamalar oluyor. O karda hazineye gidiyor. Her sene PTT hazineye daha çok gelir getiren bir kurum oldu. Eski binalarını yeniliyor, yüzünü yeniliyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim