Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 166’ıncı yıldönümünü, Niğde’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
 6 Nisan tarihinde Niğde’ye gelecek olan Melle Polis Heyeti ile Kıbrıs (Lefkoşe) Polis Heyeti kutlama törenine katılacak. Düzenlenecek olan sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunacak olan konuk heyetler, 12 Nisan tarihinde ilimizden ayrılacak.  
        Polis Teşkilatı kuruluşunun 166’ıncı yıldönümünü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlayacak, 4 Nisan Pazartesi günü protokol ziyaretleri ile başlayacak olan kutlama töreni 10 Nisan tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü ve PMYO Müdürlüğü ile basın mensuplarının futbol karşılaşması ile son bulacak. Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 166’ıncı yıldönümünü törenlerle kutlayacak.
4 Nisan pazartesi günü saat 10.00’da protokol ziyaretleri ile başlayacak kutlama töreni şehit aileleri gazi ve görev malullerinin ziyareti ile devam edecek. 5 Şubat Şehir Stadyumu’nda Polis Gücü Spor Kulübü öğrencileri arasında yapılacak Polis Koşusu’nun ardından, Tabanca Atış Müsabakası’na yer verilecek.
Kutlama programı kapsamında Polis Hatıra Ormanı’na Emniyet Müdürlüğü, PMYO personeli ve öğrencilerin katılımı ile ağaç dikilecek. 6 Nisan Çarşamba günü Şehitlik ziyareti ile başlayan programın ardından PMYO öğrencileri ilköğretim ve lise öğrencilerine tiyatro gösterisi sunacak.
7 Nisan tarihinde Melle Polis Heyeti ile Kıbrıs Polis Heyeti’nin de katılacağı kutlama program akışı içerisinde sanatsal ve kültürel etkinliklere yer verilirken, 10 Nisan tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlenecek. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak olan programın açılış konuşmasını İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak yapacak. Niğde Valisi Alim Barut’un konuşmasının ardından Polis Koşusu ve Atış Müsabakası’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. PMYO öğrencilerinin gösterileriyle devam edecek olan tören çerçevesinde Hüdavend Hatun Belediye Kültür Merkezi’nde kermes açılışı yapılacak.

Editör: TE Bilişim