TAZİYE MESAJLARI AŞAĞIDADIR....




 Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne dün gece kalabalık Pkk'lı grubunun uzun namlulu silahlar ve askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısında 10 asker şehit oldu, 7 kişi yaralandı.

Kaymakamlık, Polis Lojmanları ve Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgelerini hedef seçen çok sayıda
 Pkk'lı etkisiz hale getirildi. Saldırı sırasında çok sayıda işyeri ve binaya roket ve kurşun isabet ettiği ilçe merkezinde, günün ağarmasıyla Polis Lojmanları önünde 3 Pkk'lının cesedini almak isteyen grup, polis tarafından havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.


Beytüşşebap İlçesi'ne Pkk saldırısı dün saat 22.00 sıralarında başladı. Kalabalık Pkk'lı grubu, BeytüşşebapJandarma Taktik Alay Komutanlığı ile hemen ilçe yakınındaki Kato Dağı eteklerinde geçici olarak bulunan Bolu Komando Tugayı'na bağlı birliğin üs bölgelerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Aynı anda, ilçe merkezine sızan bir grup Pkk'lı da Kaymakamlık başta olmak üzere Polis Lojmanları ve diğer resmi kuruluşlara ateş açmaya başladı. Saldırıya askeri üs bölgelerindeki askerler ile ilçe merkezindeki asker ve polisler anında karşılık verdi.

BEYTÜŞŞEBAP SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Asıl hedeflerinin Beştüşşebap Kaymakamlığı'nı ele geçirmek olduğu ileri sürülen Pkk'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilçe savaş alanına döndü.

Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve işyerine roket ve kurşun isabet ederken, halk evlerine kapandı.

İlçe merkezinde ve askeri üs bölgelerinde çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışmada 9 asker şehit düştü, 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralılardan 3'ü ilçe merkezinde tedavi edilirken, 5'i Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı askerlerden 1'inin hastanede yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 10'a yükseldi.

Saldırıyı düzenleyen Pkk'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı ve Irak sınır hattında günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı.

3 Pkk'LININ CENAZESİ İLÇE MERKEZİNDE

Beytüşşebap'a saldıran kalabalık Pkk'lı grubundaki bir çok teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, 3 teröristin cesedi ilçe merkezinde bulundu.

Günün ağarmasıyla çatışma çıkan yerlerden olan, TOKİ'nin yaptırdığı Polis Lojmanları'nın önünde 3 teröristin cesedi bulundu. Polisler, cesetlerin yanına gitmek isteyen bir gruba dağılmaları uyarısında bulundu. Çıkan gerginlikte sırasında uyarılara rağmen dağılmayıp cesetleri almak isteyen grup havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.

VALİ: ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, yaralanan askerlerden birinin daha hastanede yaşamını yitirmesiyle şehit sayısının 10'a çıktığını 7 yaralının tedavi altında olduğunu açıkladı.

Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmalarda Pkk'lıların büyük kayıp verdiğini ve bazı kayıplarını kaçırdıklarını söyleyen Vali Özkan, sabah saatlerinde bölgede yapılacak arama ve tarama faaliyetleri sonucu kesin sonucun ortaya çıkacağını söyledi.

Çatışmada yaralanan güvenlik görevlilerinden 3'ü Beytüşşebap'ta tedavi edilirken durumları ağır olan 4 yaralı da Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi görüyor.

CENAZELERE UĞURLAMA TÖRENİ YAPILACAK

Beytüşşebap İlçesi'nde dün gece Pkk saldırısında şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi, uzman çavuş Erdoğan Sönmez, Komando çavuş Ramazan Emre Ala, erler Emrah Karataban, Burak Erdi Uysal ve Süleyman Güleç'in kimlikleri belirlendi.Şehitler için bugün Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda yapılacak törenin ardından cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

MESAJLAR GÖNDERİLME SIRALARINA GÖRE YAYINDADIR.

******************************************************************************************

Şehit Haberiyle Uyanmak İstemiyoruz

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, bir basın açıklaması yaparak “Terör, yine canımızı yaktı, içimizi acıttı. 10 askerimizin baba ocağına ateş düştü. Artık şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz” dedi.

 

Memur-Sen İl Başkanı Özüdoğru, “Beytüşşebap’ta, teröristlerin saldırısı sonucu 10 askerimiz şehit olurken, 7 askerimiz de yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

 

“Bıçak kemiğe dayandı ya da sözün bittiği yer tanımlarını tükettiğimiz bir zaman diliminde, şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz” diye tepkisini gösteren Özüdoğru şunları söyledi: “Yıllardır bir avuç çapulcu olarak adlandırılan ve bir türlü bitirilemeyen bu çapulcuların sebep olduğu acılar, yıktığı yuvalar, ülkemize yol açtığı zararlar söyleyecek söz bırakmadı. Her zaman söylediğimiz sözü bir kez daha tekrarlamaktan başka çaremiz yok; terörle mücadele bir bütünlük ve kararlılık içinde sürdürülmeli ve herkes üzerine düşeni eksiksiz yapmalıdır. Terör örgütünün de bir taşeron örgüt olduğu, sahibinin sürekli değiştiği gerçeği gözden ırak edilmeden bu mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ve mağfiret; acılı ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize baş sağlığı dilerken, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.”

 



***********************************************************************************

Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi’den kınama ve başsağlığı mesajı

 

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde 10 Güvenlik Görevlisinin şehit düştüğü, 7 kişinin de yaralandığı hain saldırıya sert tepki göstererek, terörle mücadelede taviz verilmeyeceğini ifade etti.

“Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne yönelik hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.” diyen Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonucunda 10 vatan evladımızın şehit olması,  7 Güvenlik Görevlimizin yaralanması hepimizi derinden üzmüştür.  Acımız büyük! Bu menfur saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor, terörü lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm Türk Halkına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.




*************************************************************************************************************

AKP YÜZÜNDEN, ÜLKEMİZ TERÖR BATAĞINDA….

  

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 10 askerin şehit olması nedeniyle, AKP’yi eleştiri yağmuruna tuttu.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak sözlerine şöyle başladı: “Bugün maalesef yine 10 askerimiz şehit oldu. Onlar bu ülkenin toprakları ve insanlarının güvenliği için şehit oldular. Ne yazık ki, durup dururken yanlış dış politikalar sonucu, Hükümet ülkeyi terör batağına çekmiştir”.

 

Beş Devletle, Örtülü Gizli Savaş

 

CHP’li Şafak, “Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili ülkeyken, AKP döneminde, dört tarafı düşmanlarla çevrili ülke haline geldiğine” vurgu yaptı.

 

Şafak, “Beş devletle örtülü gizli savaş halindeyiz. Bu hükümet İsrail devleti ile ilişkileri bozdu. Suriye’nin içişlerine karışmakla büyük hata yaptı, İran’la füze kalkanı yüzünden ilişkilerimiz bozuldu. Irak’la zaten ciddi sorunlarımız var. Amerika bizi aldatıyor. Tüm bu olumsuzluklar Türkiye’ye terör olarak geri döndü” dedi.

 

Büyük laf söylemek…..

 

Dış politika hata götürmez diyen CHP Niğde milletvekili Doğan Şafak; “Büyük laf söylemek, büyük devlet adamı olduğun anlamına gelmez. Sözlerinin arkasında duracaksın” dedi.

 

Doğan Şafak, AKP’ye yol haritası çizerken, tarihten örnekler verdi. Şafak, “Tarihte, Türk devletinin başında bulunanlardan örnek alınması gerekir. Atatürk Çanakkale geçilmez dedi, geçilmedi. İnönü ikinci Dünya Savaşı’na girmeyeceğiz dedi, girmedi. Churchill ayağına geldi dünyayı atlattım, İnönü’yü atlatamadım dedi. Ecevit biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın 5 parmak dağlarına yazacağız, dedi yazdı. Deniz Baykal teskere geçmeyecek dedi, geçmedi. Siyasi bedelini ödedi. Başbakan sağa sola bağırarak Devlet adamı olunacağını sanıyor. Daha 1 yıl önce Başbakanın posterleri Mısır’da, Suriye’de halka taşıttırılıyordu, şimdi ne oldu?” dedi.

 

AKP KOLTUĞU KAYBETMEMEK İÇİN HERŞEYİ YAPIYOR

 

“Sıfırcı Bakan”

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’tan, Dış işleri Bakanı Ahmet  Davutoğlu’na sert sözler :

 

Şafak” Mevcut iktidar yerini korumak için her türlü siyasi ödünü vermektedir. Kafası da dış politikaya basmamaktadır. Bunlar ne dış politikadan anlıyor, ne iç politikadan, ne de diplomasi dilinden anlıyor.

Dışişleri bakanı, Türkiye’yi bataklığa sapladı. Dış politika da manevra yeteneği sıfır. Bakanın sıfır tarifine uyan tek alanda budur. Davutoğlu, dış politika için yeteneksiz bir bakan, görevden el çektirilmeli, akşama bile beklenmemelidir. Yoksa bilinçli olarak mı Türkiye’yi bataklığa sürüklüyor, anlamakta zorlanıyorum. Bu hükümetle, bu bakanla Türkiye’nin başına en geç 2 yıl içinde felaket gelir, Türkiye bölünür. Bunların bir an önce tası tarağı toplayıp, toptan istifa etmesi gerekir” dedi.        

***********************************************************************************
  YETER ARTIK

 
        Ülke Yine yasta. Yine ilk haberlere göre 10 Şehit, onlarca yaralı.Yine Analar ağlıyor,Asker Aileleri tedirgin Halk tedirgin ama ne yazık ki  sorunu çözme yükümlülüğü taşıyanlar konuyu  hafife almaya devam ediyorlar.Sorunun esas çözüm yeri olan Türkiye Büyük Millet  Meclisi Hala Tatilde.
         Sözün Bittiği.yerdeyiz.Bu taziye mesajını Kaleme aldığım şu anda içim yanıyor Utanıyorum şehitlerimizden, Şehit Ailelerimizden ve Başta Hükümet olmak üzere  tüm kurum ve kuruluşları  çatışma yerine göreve davet ediyorum.
          Tüm bu Hain saldırıları şiddet ve lanetle kınıyor,Şehitlerimizin Ailelerine Sabır,metanet ve Başsağlığı diliyorum. 
 
                                              Ünal BAYKAN
                                       CHP Niğde İl Başkanı



*************************************************************************

MHP’li Er;  “Teröre Karşı Milli Duruş Sergilenmeli!”

Şırnak’ta 10 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı sonrası yazılı basın açıklaması yapan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, terörünün sonunun gelmesi için çözüm alternatiflerini aktardı.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Şırnak’ta şehit olan 10 askerimizi anarak yaptığı yazılı açıklamada teröre bir kez daha lanet okuyarak çözüm alternatiflerini aktardı.

MHP’li Er, açıklamasında; “Gün geçmiyor ki her gün bir şehit haberi gelmesin! Gün geçmiyor ki acı haberleri yüreğimizi dağlamasın! Evet ortada büyük bir sorun var fakat böyle acılı günlerde çözüme bir adım daha yaklaşmamız gerek. Sorunun adı hükümetin tespit ettiğini sandığı “Kürt Sorunu” değil başlı başına bir terör sorunudur. Eğer bakış açımız bu eksende olmazsa, teşhisi doğru koyamazsak nice vatan evlatları şehit olmaya devam edecektir.

Bugün maalesef kürt sorunu adı altında azdırılan silahlı teröristler ve onun siyasi temsilcileri geçmişte hükümetten aldığı tavizlerle bu tür eylemlerini artırarak sürdürmektedir. Devlet yönetmek ciddi bir sorumluluk ister, yanlış teşhisle verdiğiniz tavizlerle çözüm üretemez ve politikaların iflası gerçekleşir. Hükümet eğer terörle mücadele etmek istiyorsa partimiz terörün her türlüsüne karşı üzerine düşen sorumluluğu büyük bir hassasiyetle vermeye hazırdır. Geçmişte bunun nice örneklerine şahit olduk.

 Bu noktada Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin teröre karşı önerdiği 9 maddelik öneriyi bir an önce hayata geçirmek zorundayız. Bu terörden nemalan siyasilere karşı milli bir tavır geliştirerek bu beladan top yekun kurtulmamız gerekiyor. Liderimiz Devlet Bahçeli 2 ay önce ortaya koyduğu yol haritasını bir kez daha hatırlamamız gerekiyor.

1- Hükümet Meclis’ten aldığı sınır ötesi harekât iznini devreye sokmalı ve Kandil’i dümdüz etmelidir.

2- PKK terör örgütü ön şartsız ve hiçbir mazeret ileri sürmeden silahlarını bırakmalı ve teslim olmalıdır.

Veya militanlar son ferdine kadar teslim alınmalıdır.

3- Türk adaleti bölücü örgüt üyeleri hakkında gereğini yapmalı ve PKK’lılar verilecek cezaları çekmelidir.

4- KCK davasıyla birleştirilerek kapsamlı ve çok yönlü bir bölücülük soruşturması açılmalıdır.

5- Kürt kökenli kardeşlerimiz kesinlikle terör örgütüyle ilişkilendirilmemeli, bireysel nitelikli haklarıyla ilgili çalışma ve girişimler ülkemizin diğer yörelerinde olduğu gibi hayata geçirilmelidir.

6- Türk kimliğinin birleştirici, kapsayıcı ve yapıştırıcı özelliğine sahip çıkılmalı, Türkiyelilik zırvasından vazgeçilmelidir.

7- Doğu ve Güneydoğu’nun sosyo ekonomik ölçekteki kalkınması için hemen harekete geçilmeli, Kürt kökenli kardeşlerimizin işsizlik ve yoksulluk sorunları kökünden bitirilmelidir.

8- Irak merkezi yönetimi kendi topraklarındaki terör yuvalarını ya def etmeli ya da Türkiye’nin müdahalesine saygı göstermelidir.

9- Üçlü mekanizmalarla vakit kaybedilmemeli, ABD’den insansız hava araçları değil, kararlı ve sonuç alıcı hamleler talep edilmeli ve bu konuda tavizsiz olunmalıdır.

Bu plan ışığında hükümet ve muhalefet milli bir duruş sergilemeli ve teröre karşı sadece askeri değil, siyasi, sosyolojik, iktisadi bir amansız mücadele başlatılmalıdır.

Bugün Şırnak’ta verdiğimiz 10 şehit sonrası, acımızın büyüklüğünü tarif etmeye kelimeler yetmeyecektir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gözü yaşlı ailelerine sabır diliyorum. Eğer bu terör belasını hükümet çözemezse, Milliyetçi Hareket Partisi bu sorununun üstesinden gelecek, bilgi, birikim ve deneyime sahiptir.

Aziz milletimiz, günün birlik, beraberlik ve dayanışma günü olmadığı unutulmamalıdır. Bugün vereceğimiz her türlü mücadele birlik ekseninde yürütülmesi gerekir. Askerimizin morali, polisimizin morali en üst seviyede olmalı ve onun arkasında Türk Milleti olduğu hissettirilmelidir.

Terörle mücadele etmiş paşaların terörist muamelesi gördüğü bir ülkede en çok ihtiyacımız olan milli direncimizdir. Engin Alan gibi bir çok değerli paşalarımızın sözlerine kulak verilmelidir.

Bu tespitler ışığında bir kez daha terörü lanetlerken, milletimizin başı sağ olsun diyorum!” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

 


***********************************************************************************************

 BAŞKAN ERAT'TAN TAZİYE MESAJI


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , Beytüşşebab'taki hain saldırılarda 10 askerimizin şehit olmasına ilişkin yayımladığı taziye mesajında '' Şehit ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyorum '' dedi.

Erat , mesajında şunları kaydetti: "Milletimizin birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini hedef alan saldırı ve eylemlerini devam ettiren teröristler, elbette ki en ağır şekilde karşılığını bulacaktır. Türkiye, toplumsal barışın tesisi yönündeki sağduyulu yaklaşımlarından hiçbir şart altında vazgeçmeyecek, terörle mücadelesini demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, en güçlü şekilde sürdürecektir. Terörle, şiddetle, kan ve gözyaşı dökerek hiçbir yere varılamayacağını; bu saldırıların Devletimizin otoritesini zaafa uğratamayacağını ve birlikte yaşama iradesine asla zarar veremeyeceğini; terör tehdidinin milletimizin kararlılığı, devletimizin gücü ve imkanlarıyla mutlaka ortadan kaldırılacağını herkesin görmesi gerekir.

 Mukaddes vatan görevini yaparken şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifa dileklerimi iletiyorum.''  dedi.



**************************************************************************************************************************

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SENOTOSUNDAN KINAMA


Niğde Üniversitesi Senatosu olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik 02 Eylül 2012 günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına düzenlenen hain saldırıyı gerçekleştiren eli kanlı terör örgütü ile onları içte ve dışta destekleyen yandaşlarını şiddet ve nefretle kınıyor, aziz vatanımızı korurken şehit düşen yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu bağımsızlığımızın ölümsüzleşen simgeleri olarak sonsuza dek gönlümüzde yaşayacak olan şehitlerimize Allah’tan rahmet, en değerli varlıkları olan evlatlarını bu ülke için şehit veren acılı ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.




******************************************************************

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’den başsağlığı mesajı

 

AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet ÖZMEN, Şırnak Beytüşşebap’ta 10 askerimizin şehit olması dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Özmen mesajında, eli kanlı terör örgütünün haince saldırılarının ülkenin huzur ve istikrarını bozmaya, birlik ve beraberliğini zedelemeye yönelik zihniyet yapısını açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekerek; “Şırnak Beytüşşebap’ta, terör örgütü tarafından yapılan saldırı da 10 askerimizin şehit olduğunu ve 7 güvenlik görevlimizin yaralandığını esefle öğrenmiş bulunuyoruz. Terör Örgütü PKK tarafından yapılan bu saldırıyı şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Birliğimizi, huzurumuzu, kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu tür saldırılara güvenlik güçlerimizin en ağır şekilde cevap vereceğine yürekten inanıyoruz. Devletimiz ve sağduyulu vatandaşlarımız terör belasının mutlaka üstesinden gelerek, ülkemizi kaos ortamına sürüklemek ve parçalamak için yapılan bu bölücü girişimlere bir kez daha geçit vermeyecektir. Vatanımızın huzur ve istikrarını bozmaya, halkın arasına nifak tohumu ekmeye çalışan eli kanlı terör örgütüne karşı yine tek yürek olup gereken cevap verilecektir. Tüm vatandaşlarımızın teröre karşı gerekli direnci ve dirayeti göstereceğine olan inancımız tamdır.”

Bu vesileyle; şehitlere Allah'tan rahmet, aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum.





****************************************************************************************************





Editör: TE Bilişim