Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; gazetecilik mesleğinin fedakârlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu söyledi.

 

 

Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarının sayesinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağladığını belirten Pişkin; “Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” dedi.

 

Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emeğin kutsal olduğuna vurgu yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Pişkin; “Meslektaşlarımızın bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.

Çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel unsurlarından olan basının, demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi ve devamına katkısının çok önemli olduğunu belirten Pişkin; "Basının; gücünü halktan alarak, tarafsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif bir anlayışla yansıtma, kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok kapsamlı ve anlamlı görevleri vardır" dedi.

"Basın mensuplarımızın görevlerini yaparken öncelikle tarafsız olmaları, hukukun evrensel ilkelerini rehber edinmeleri, kişi temel hak ve hürriyetlerine azami derecede dikkat etmeleri çok önemlidir" diyen Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin; “Doğru haber verme, objektiflik ve özel hayata saygı, basın çalışanlarımızın vazgeçilmez düsturları olmalıdır. Basın mensuplarımızın görevlerini ifa ederken bu değerlere hassasiyet gösterdiklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Gece-gündüz, yaz-kış demeden, çok zor şartlar altında sadece gerçeklerin peşinden koşan ve toplumu aydınlatmak adına her türlü güçlüğe göğüs geren basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, mesajının son bölümünde şöyle konuştu:

“Kamuoyunun sesinin duyurulmasında ve toplumun her kesiminin nabzının tutulmasında, kamu için yürütülen hizmetlerin halkımıza en iyi şekilde ulaştırılmasında önemli sorumluluklar üstlenen değerli basın mensuplarının ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar; Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını diler, sevgiler sunuyorum.” 


Editör: TE Bilişim