Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Pişkin, gazeteciliğin, bütün dünyada giderek daha fazla önem kazandığına vurgu yaptı.

İNSAN HAKLARININ GÜVENCESİ

Pişkin, basın özgürlüğünün önemine dikkati çekerek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini söyledi.

BASIN TOPLUMUN VAZGEÇİLMEZİ

NGC Başkanı Pişkin, bilgi çağında basının öneminin giderek daha da arttığını, toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olan yazılı ve görsel basının ülke gündeminin öğrenilmesinde önemli bir araç olduğunu söyledi. Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşılan bilgi çağında basının öneminin daha da arttığını vurguladı.

BASIN MESLEK KURALLARI

Pişkin, basın çalışanlarının meslek ilkelerine bağlı, doğru, tarafsız, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemeleri ve basın meslek kurallarının uygulayıcısı olmaları gerektiğini belirtti.

ÖZGÜR TARTIŞMA ORTAMI

NGC Başkanı Pişkin; "Basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir” dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında daha sonra şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

KAMUOYUNU AYDINLATMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

"Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız bu noktada çok önemli bir görev üstlenmektedirler.

DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZİ

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

HER BİLGİYE ULAŞABİLME

Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir.

DOĞRU VE YANSIZ BİLGİ

Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözeterek, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı gösterir konumda olmalıdır.

Basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın 'Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."

Editör: TE Bilişim