Niğde protokolü Ankara’daki ziyaretleri kapsamında Peru Ankara Büyükelçisi Luiz Alberto Campana Boluvarte’yi ziyarette bulunarak Niğde’de bulunan Patates Araştırma Enstitüsü ile Peru’da bulunan Uluslararası Patates Araştırma Merkezi arasında kurulacak iş birliği ile yapılabilecek ortak çalışmalar için fikir birliği sağlanacak.

TBMM’de AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin’in Dostluk Grubu başkanı olduğu Peru Ankara Büyükelçisi Luiz Alberto Campana Boluvarte ile Niğde heyeti birtakım görüşmelerde bulundular. Ziyarette Niğde’nin önemli tarım ürünlerinden olan patates konusunda görüşmeler yapan heyet Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile Peru'da bulunan Uluslararası Patates Araştırma Merkezi (CIP) arasında kurulacak iş birliği ile yapılabilecek ortak çalışmalar için fikir birliği sağladılar.

Patates Araştırma Enstitüsünün yeni binasının açılış törenine Peru Ankara Büyükelçisi Luiz Alberto Campana Boluvarte’’i davet ederek Peru ile Niğde arasında patates konusunda ilk adım atıldı.

NİĞDE PERU İLE KARDEŞ OLACAK

Büyükelçi Luiz Alberto Campana Boluvarte’yi ziyaret eden heyet Peru’yu Niğde ile kardeş şehir yapmak için görüşmeleri hızlandırma kararı aldıklarını bildirdiler. Niğde heyeti sıcak ve samimi ağırlamalarından dolayı Büyükelçiye teşekkür ederek Niğde’nin elmasını taktim ettiler.

Editör: TE Bilişim