Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Tahir Yavuz ‘ Korona Virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Devletin şuan almış olduğu önlemler arasında pazar yerleriyle ilgili hiç bir genelge ya da karar yoktur asılsız söylemleri dikkate almayın ‘dedi.

Devletin almış olduğu önlemler arasında Pazar yerlerinin bulunmadığını ifade eden Yavuz; “Bağlı olduğumuz federasyonun gerek Ticaret Bakanlığı gerek Sağlık Bakanlığı gerek İçişleri bakanlığımızla (kurum kuruluşlar ile)yaptığımız görüşmeler nezlinde ülkemizde ve bütün dünyayı saran korona virüsü salgın hastalığından dolayı Pazar yerleriyle ilgili bir uygulama yoktur. Türkiye genelinde Pazar yerlerinin kurulması halkımızın Pazar yerlerinden Alışveriş yapması AVM ve Market zincirleri gibi kapalı alanlardan daha güvenilir daha sağlıklı alanlar olduğu tespit edilmiştir. Güvenilir sebze meyve gibi gıdaların tek adresi Pazar yerleri ve manavlardır ‘dedi.

Yavuz ‘ Değerli arkadaşlarım Devletimizin şu an almış olduğu önlemler arasında pazaryerleriyle ilgili hiç bir genelge ya da karar yoktur. Asılsız söylemleri dikkate almayın. Ülkemizde virüs nedeni ile mağdur olan esnaf arkadaşlarımızın da en kısa süre içerisinde mağduriyetlerinin giderilmesi tek isteğimiz ve arzumuzdur ‘şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim