Niğde de yaşanan trafik yoğunluğuna ve park sorununa önemli katkı sağlayan Niğde Belediyesi Parkomat uygulaması vatandaştan olumlu tepki alıyor.
 
Dr. Sami Yağız Caddesi, Emin Erişingil Caddesi, Ayhan Şahenk Bulvarı, Paşakapı Caddesi, İstasyon, El Hacı Mahmut, Selçuklu Caddesi, Lise, Sağlık ve Şerifali Sokakta devam eden uygulamadan memnun olan vatandaşlar, trafiğin olumlu yönde rahatladığını dile getirerek teşekkür ettiler.
 
Niğde Belediyesinden yapılan açıklamada ise uygulamadan doğabilecek aksaklıklara, gelen istek ve şikayetler doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü olarak anında müdahale edildiği belirtildi.
 
Halkın isteğini yerine getirerek parkomat uygulamasına geçildiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Parkomat uygulamasıyla aynı zamanda istihdam imkanı da yapmış olduk. Hem de daha akıcı trafik akışının oluşmasını sağladık. Belediye olarak yapmış olduğumuz ihale sonucu yapılan parkomat uygulaması belirlenen cadde ve sokaklarımızda uygulanmaya devam etmektedir. İhaleyi kazanan şirket ile yapılan sözleşme de halkımızın olası istek ve şikayetlerini ortadan kaldıracak maddeler yer almaktadır. Örneğin; parkomat uygulanan bir caddede ikamet eden vatandaşlarımız, ikamet ilmühaberi ile şirket yetkililerine baş vurarak oturdukları caddeyi belgelendirmeleri halinde sabah 1 saat geç, akşam 1 saat erken park yapma kolaylığından faydalanabilirler. Araç parkının ilk 5 dakikası ücretsizdir. Sonraki zaman zarfında ücretlendirme tarifesi uygulanmaktadır. Ayrıca Örneğin Paşakapı caddesinde park eden araç park ücreti ödedikten sonra başka bir cadde ve sokakta aynı saat içerisinde parklama yaparsa daha önce ücret karşılığında görevliden aldığı fişi göstererek, tekrar ücret ödemesine gerek yoktur. Vatandaşlarımız parklamayla ilgili bu tür uygulamaları yerine getirmeyen şirket görevlileriyle ilgili şikayetlerini ödeme fişi ile birlikte 153 Alo Zabıta veya yazılı olarak Belediye Zabıta Müdürlüğüne bildirebilirler” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim