Niğde’de her geçen gün artarak koronavirüs vakalarında yetkilerin yaptığı Maske, mesafe ve sosyal mesafe kurullarına il genelin uyan olmadığı gibi Niğde PTT ve banka şubeleri önünde oluşan yoğunlukta vatandaşlar yine maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı.

Sosyal mesafe kurullarını hiç sayan onlarca vatandaş PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. PTT önünde kuyruğa giren vatandaşlar bazıları maske takarken bazı vatandaşlar ise maske takmadan ve sosyal mesafe kurullarına uymadan sıra bekleyenlerin de oldu gözlendi. İçişleri bakanlığının koronavirüs tedbirleri almaları konusunda vatandaşları uyarmasına rağmen Niğde PTT şubesi ve banka önlerinde oluşan uzun kuyruklar pandemi kurullarını hiçe sayıldığı görüldü. PTT şubesi önünde maaşını çekmek için sıra bekleyen bazı vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına uymamaları çevredeki bazı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmanın zorunluğu olduğu Niğde’de pandemi kurullarına uymayan 130 kişiye toplamda 120 bin TL para cezası kesildiği öğrenildi. Niğde7de maske takmanın zorunluğu hale getirildiği 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren il genelinde görev yapan emniyet ve jandarma ekipleri 40 günlük süre zarfında 130 kişiye 120 Bin TL para cezası kesildiği belirtildi. Denetimlerin arttırılarak devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim