Yapılan Akaryakıt Zamlarına, Geçirilmek İstenen Torba Yasalara Rağmen Başta Eğitim ve Bilim Emekçileri Olmak Üzere Tüm Emekçilerin Yeni Yılını Kutluyorum!
 
Değerli Kamu Emekçileri ve Sevgili Mücadele Arkadaşlarım!
 
Eğitim ve bilim emekçileri olarak zorluklarla, sorunlarla dolu bir yılı daha geride bıraktık. 2010 yılı, dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de insanlığı, emeği, bilimi ve bilimsel gerçekleri dışlayan, egemenlerin sömürü, baskı ve yoksullaştırma politikalarını arttıran, ırkçı-şoven gericiliğin tırmandırıldığı, çevre ve doğanın yok edilmesi yönünde adımların atıldığı bir yıl oldu. 
AKP Hükümeti bu yıl da kamuya ait her türlü mal ve hizmeti paralı hale getirme anlayışından vazgeçmedi. Eğitimde yaşanan yıkım ve sorunlar tüm boyutlarıyla sürdü. Siyasal kadrolaşma girişimleri hız kesmedi. Eğitim ve sağlık hizmetlerini ticarileştirme uygulamaları hayata geçirilirken, kamuda kadrolu istihdam yerine, ücretli-sözleşmeli istihdam uygulamaları tüm hızıyla sürdü.
Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ve 2011 yılında daha da hissedilecek olan  kriz, kazanılmış haklarımıza yönelik yeni saldırıların gündeme geleceğinin işaretlerini bugünden veriyor. Ama biliyoruz ki, Türkiye'nin dört bir yanında fedakârca çalışan yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisi, mücadele örgütleri Eğitim Sen ile birlikte bu olumsuz sürecin yaratacağı yıkımın karşısında sessiz kalmayacaktır.
Emek mücadelesini içeriden ve dışarıdan müdahalelerle sürekli zayıflatma çabalarına, eğitim ve bilim emekçilerini eylemsizliğe itmek amacıyla atılan tüm adımlara rağmen 2010 yılı, aynı zamanda dünyada ve Türkiye'de, emek hareketinde belirgin canlanmaların yaşandığı bir yıl oldu. 2011 yılının hepimiz için, her türlü haksızlığa ve adaletsizliğe karşı mücadelemizi daha da yükselteceğimiz yıl olacağını şimdiden söyleyebiliriz.
2011'in, hepimiz için daya iyi ve daha güzel geçmesinin yolu, eğitim ve bilim emekçilerinin arasındaki birlik ve dayanışmayı güçlendirmekten, omuz omuza eşit ve özgür bir gelecek mücadelesine katılmaktan geçiyor.
Eğitim Sen Niğde Yönetim Kurulu başkanı olarak tüm üyelerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin, aynı zamanda tüm Türkiye ve dünya emekçilerinin yeni yılını kutluyor,
2011 yılının tüm dünya halklarına barış, huzur, demokrasi ve özgürlük getirmesini diliyorum.
 
Editör: TE Bilişim