Sivas katliamının yıl dönümü nedeni ile Eğitim-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Timur Özkan konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Timur Özkan’ın basın açıklaması şöyle ;
 
    Sivas Katliamı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin kuşatılıp yakılması ve dolayısıyla şehirde bulunan 35 yazar, ozan ve aydının yakılarak katledilmesi olayıdır.
 
Sivas'ta gericilerin Madımak Oteli'ni basarak ateşe vermeleri sonucu ölen 35 aydın ve sanatçının acısı hala yüreklerimizi yakmaktadır. 35 insanımızın yaşamına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu gerici  eylemi bir kez daha şiddetle kınıyoruz.
 
Aradan geçen 18 yılda katliamın üzerindeki sis perdesi tam olarak kaldırılmamıştır. Olaylar sırasında göz önünde olan insanlar cezalandırılmışlar; ancak katliamın perde arkasındakiler henüz ortaya çıkarılmamıştır.  Katliamın gerçek sorumluları, gerçek planlayıcıları adalete henüz hesap vermemiştir.Hatta bu katliam hayali örgütlerin üzerine yıkılmaya çalışılmıştır. Demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin hamisi olduğunu söyleyenler ise en önemli insan hakkı olan “yaşam hakkı”nın yok edilmesine seyirci kalmışlardır.
 
       Her zaman emperyalizmin uşağı olmuş bu karanlık güçler,  Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için maşa olarak kullanılmışlardır. Uluslararası emperyalist güçler, aynı amaçla günümüzde de bölücü ve gerici tuzaklar hazırlamışlardır. Etnik ve dinsel ayrımcılık yaratılarak çatışma ortamı oluşturulmaktadır.
 
Ülkemizde Sivas katliamını yaratan koşullar henüz ortadan kalkmaması, Sivas olaylarından gerekli dersin çıkarılamadığını göstermektedir. Türkiye’de hala inanç ve etnik ayrımcılık yapılarak halkımız kamplara bölünmeye çalışılmakta, Cumhuriyet’in temel niteliklerine saldırılar sürmekte, ulus devlet ve üniter yapı yok edilmek istenmektedir. Yurttaşı ümmet yapma, dini siyasete alet etme çabaları olanca hızıyla sürdürülmektedir.      
 
       Eğitim-İş olarak diyoruz ki: Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan emperyalist güçler, kökten dinci girişimler ve etnik ayrımcılıklar, Türk ulusunun duyarlılığı  sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Türk Ulusu, kendisine bırakılan emanete sonsuza kadar sahip çıkacak, bu güzel coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecektir. Mutlaka bunun koşullarını yaratacaktır.

      Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Anılarını yaşatacağız.       
 


Editör: TE Bilişim