1907 ÜNİFEB Niğde Üniversitesi topluluğuyla T. C. Kemerhisar Belediyesi ortak projeye imza atarak, geçtiğimiz ay katledilen ve kadın cinayetlerinin sembolü olan Özgecan Aslan için kütüphane açtılar.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK
 
Son yıllarda giderek artan ve şiddet kazanan kadın cinayetleri ve geçtiğimiz ay Mersin’de hunharca kateledilen Özgecan Aslan için üniversiteli gençler harekete geçtiler.

1907 ÜNİFEB Niğde Üniversitesi Topluluğu geçtiğimiz günlerde T.C. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’yı makamında ziyaret ederek Özgecan Aslan isminin yaşatılması noktasında proje geliştirdiler.

Proje kapsamında Kemerhisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Çankaya Belediyesi, Şahenk Vakfı ve Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle 1907 ÜNİFEB Niğde Üniversitesi öğrencilerin yoğun gayretleriyle Özgecan Aslan kütüphanesi oluşturuldu.

22 Mart Pazar günü saat 13:00’da Kemerhisar Atatürk Parkı içinde Tyana Kent Konseyi – Kadın Meclisi’ne ait binada oluşturulan kütüphane de ilk etapta 1500 kitap toplandı. Bununla birlikte 40 kişilik konferans ve sunum salonunu da faaliyete geçti.

Açılışına çok sayıda öğrenci ve Kemerhisarlı katılırken, 1907 UNİFEB Niğde Temsilcisi Mert Kaya, projelerine desteklerinden dolayı Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’ya teşekkür ederek; “Özgecan Aslan, biz taraftarlarında onurudur! Kadın cinayetlerine dur diyebilmek için böylesine bir proje geliştirdik. Daha fazla Özgecan’larımız katledilmesin, okuyan toplumlar, kadın cinayetlerine dur desin” diyerek çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ise “Özgecan Aslan cinayeti tüm insanlık için utanç, yine tüm insanlık için bir uyanıştır! Kadına, gençliğe önem vermeyen toplumlar ve hsatalıklı zihniyetlere dur demenin vakti gelmiştir! Bugün Özgecan ismi kadın hakları için bir simgedir! Bizlere başvuran renkleri ne olursa olsun 1907 UNİFEB’li kardeşlerimiz böylesine bir proje yapmak istediklerinde bizler elimizden geleni yapmaya başladık! Biliyoruz ki bir toplumda kadınlar, gençler haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkarsa o toplum kaybetmez! Bu şekilde duyarlı davranan 1907 UNİFEB ailesini canı gönülden kutluyorum. Bugün bir Kütüphane olan bu yer, Tyana Kadın Meclisi’mizle Kadın Haklarının savunulduğu bir merkez haline gelecektir. Projeye gönül veren, destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılıştan sonra kütüphaneyi ve sosyal tesisleri gezen ziyaretçiler, Kemerhisar Belediyesi’ne ve 1907 UNİFEB Niğde Üniversitesi Topluluğu’na teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim