Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajı yayınladı.

 

Sevgi Özbek mesajında ; 300 yıldır dünyayı sömüren emperyalizme karşı ilk kez zafer kazanan ve tam bağımsız laik bir cumhuriyet kurarak, aydınlanma devrimiyle yeni ufuklar açan  Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 75. yılında büyük bir özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

 

Siyasi iktidarın girişimleriyle resimlerinin  ders kitaplarından kaldırıldığı, ilkeleri ve devrimlerinin  ayaklar altına alındığı ,Devlet ve  Cumhuriyet nişanlarından Atatürk ve Cumhuriyet ibarelerinin çıkartıldığı,cumhuriyet kazanımlarının yok edilmek istendiği  günlerden geçiyoruz…

 

 O’nun emperyalizme verdiği unutulmaz dersler, günümüzde anısına ve emanetlerine yönelik giderek artan saldırıların asıl nedenidir…

Türk ulusu ne Atatürk’ten, ne de  kurduğu laik ve demokratik cumhuriyetimizden asla vazgeçmeyecektir. Eşsiz Atatürk, “Türk bağımsızlığını ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuzluğa kadar korumayı ve savunmayı” Türk Gençliği’ne bırakmıştır. Türk Gençliği de, Atatürk’ün kendisine bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacak inançta, kararlılıkta ve güçtedir. Atatürk’e olan sevgi ve saygı her geçen gün daha da artmaktadır.

 

“Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir”
 
Bunun içindir ki, 10 Kasım’da Ulu Önder Atatürk’ü sadece anmak yetmez, anlamak da önemlidir.
O’nu anmak, en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, evrensel değerlere, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır. 
O'ndan aldığımız güçle, en büyük eseri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.
O’nu anmak, ilke ve devrimleri rehberliğinde, gösterdiği hedeflere, çağdaş, aydınlık bir Türkiye özlemine, ödün vermeden, tavizsiz bir şekilde kararlılıkla yürümektir.
O’nu anmak, çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla ilerlerken, fikirlerini ve düşüncelerini geleceği emanet ettiği gençlerimize aktarmaktır.
Ulu Önder’in izinde, O’nun mirasını devralan bizler, bu aydınlık yolda hiç yılmadan ve büyük bir kararlılıkla, karanlıkları yırtıp atacak bir iradeye sahibiz.
Demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa, özgürlüğe, ilke ve devrimlerine olan sarsılmaz inancımızla Ulu Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. yılında büyük bir sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz”dedi.
 
Editör: TE Bilişim