Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Turgut Taygur Kurban Bayramına sayılı günler kala Bayram tatilini nedeniyle uzun yola çıkacak otomobil sahiplerine uyarılarda bulunarak yolda kalmamaları için araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Bayram tatiline birkaç gün kala oto tamircilerde yoğunluklar yaşanabilmesi için sürücüler otolarının bakımlarını şimdiden yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Taygur; “ Sevdiklerinize kavuşmanın birinci kuralı sizi onlara götürecek olan araçlarınıza bakmaktır. Dokuz gün olan Kurban Bayram tatili nedeniyle şehir dışı seyahatler oldukça yoğun olacak. Bayramda giyeceğiniz kıyafetler kadar, aracınızın bakımı önemli. Bu nedenle özellikle araçlarınızın yağı ve suyunu tamamlayıp, aydınlatma sistemini kontrol etmelisiniz. Özellikle lastikleri eskiyen araçlar büyük tehlikeyle karşı karşıya. Aşınan lastiklerin yarılma riski yüksek olacağı için, duble yollar nedeniyle yüksek hızla seyreden araçların da kaza riski artırmaktadır. Lastik hava basınçları da diş kalınlığı kadar önemli. Ayrıca doğru lastik, gerektiği kadar hava basıncı yakıt ekonomisi de sağlayacaktır dedi.

Araçlardaki akülerin de önemine dikkat çeken Taygur, yola çıkmadan akülerin ölçümünü yaptıran sürücülerin sürpriz ile karşılaşmamaları için gerekli önlemi almaları gerektiğini söyledi.

Araç bakımları için Niğde Oto tamircilerinin hazır olduğunu belirten Taygur, vatandaşların sanayi esnafına güvenmesini, gönül rahatlığı ile kontrollerini yaptırmalarını istedi.
Yola çıkacakların sadece araçlarına bakım yaptırmalarının yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Taygur, araçlarda bulunması gereken, çeki halatı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, stepne, stepne değiştirme gereçleri, reflektör ve bunun yanında araç kasko, sigorta iletişim bilgileri ve haritanın da unutulmaması gerektiğini hatırlattı.
 
 
Editör: TE Bilişim