Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

 

AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer SELVİ, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 “Açılışının 93. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız, demokrasimizin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan Yüce Meclisimiz bugün de kurulduğu günkü inanç ve kararlılıkla ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyabilmek için çalışmaktadır” diyen SELVİ, mesajında şu ifadeleri kullandı.

 

“Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin ve ülkemizin kaderinin yeniden yazılmaya başlandığı bir tarihtir. Bu tarihte bağımsızlık mücadelemiz için Gazi Meclis'in çatısı altında tek yumruk olan milletimiz, dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda istiklal meşalesini yeniden tutuşturmuştur.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Dünyada “çocuklara armağan edilen tek bayram” olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın temellerinin atılmasına da katkı sağlamaktadır.

 

Bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklarımızı; milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üretmesini ve paylaşmasını bilen birer aydın olarak yetiştirmek, ülkemizin ve dünyamızın geleceği için yapabileceğimiz en hayırlı ve insani yatırım olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı olan Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurucu üyelerini, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milletvekillerimizi şükranla anıyor, tüm Niğdeli hemşehrilerimin bu anlamlı bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

             

 

Editör: TE Bilişim