15 Temmuz hain darbe girişiminde darbeci general   Semih Terzi’yi öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir'in ismi ailesinin müracaatı üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından  tescillendi.

Şehit Ömer Halisdemir in ailesi tarafından yapılan açıklamada, Şehit Ömer Halisdemir'in adı savunma sanayisinden, kara, deniz ve hava lojistik hizmetlerine, medya yayıncılığından finansal hizmetlere, bilimsel ve sınai incelemeden, eğitim öğretim alanına, hukuki hizmetlerden mühendislik hizmetlerine, tıbbi alandan enerjiye kadar birçok sektörde şehidin ismi üzerinden kazanç sağlamaya çalışan kötü niyetli kişilere engel olmak amacıyla tescillendi. Türk Patent ve Marka Kurumunun Ömer Halisdemir'in adını tescillemesiyle artık şehidimiz üzerinden kötü niyetle maddi kazanç elde etmek isteyenler için hukuki ve cezai yaptırımlar söz konusu olacaktır. Devletimiz şehidine sahip çıkmış, ailesini ve ismini bu tescil ile koruma altına almıştır denildi. 

BİR EĞİTİM KURUMU REKLAMINDA KULLANMIŞTI

Şanlıurfa’da eğitim veren Prestij Eğitim Kurumu, hazırlattığı afişlerle sosyal medyanın gündeminde.

Afişlerinde 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminde, darbeci askerler tarafından vurularak şehit edilen Ömer Halisdemir’in fotoğrafını kullanması büyük tepki çekti.

Eğitim kurumunun afişinde, “Herkes mezun olabilir sen kahraman ol” ifadeleri kullanılıyordu. Söz konusu afişler aslında dünyanın önde gelen bilim insanları, şairleri ve liderleri ile ilgili hazırlanmıştı. Bu isimler arasında Ömer Halisdemir’in yanı sıra “Herkes mezun olabilir sen lider ol” sloganıyla Atatürk, “Herkes mezun olabilir sen şampiyon ol” sloganıyla Muhammed Ali de yer alıyor.


 
Editör: TE Bilişim