Ömer Halisdemir Üniversitesinde ; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin bekasına yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain kalkışmada, büyük bir kahramanlık göstererek şehit düşen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına “Ömer Halisdemir Futbol Turnuvası” düzenlendi.

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Niğde İl Özel İdaresinin desteği ile düzenlenen turnuvada; Aksaray, Antalya, Kahramanmaraş, Kayseri, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan toplam 12 takım yarıştı.
Etkinlikte yaptığı konuşmada Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, başta 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise acil şifalar dilediğini belirterek şunları kaydetti:

“Ömer Halisdemir Futbol Turnuvası’nda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Üniversite olarak biz de böyle anlamlı bir organizasyona elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği devam ettirmeyi ümit ediyorum.”

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle böyle bir etkinlik düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şehitlere Allah’tan rahmet gazilere acil şifalar ve uzun ömrüler dilediğini belirtti.

Niğde 51 Masterler Futbol Kulübünün organizatörlüğünde gerçekleştirilen turnuvanın açılış müsabakasında; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve diğer protokol üyelerinin bulunduğu iki takım karşılaştı.
Üniversitenin BESYO Tesisleri ile Kampüs Sahasının kullanıldığı ve Aksaray takımının birinci olduğu müsabakalarda Nevşehir takımı ikinci Kahramanmaraş takımı ise üçüncü oldu.

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir’in de katılım gösterdiği turnuvada; Niğde 51 Masterler Futbol Kulübü tarafından, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ile diğer katılımcılara plaket takdim edildi.
Etkinlikte ayrıca, Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Kahramanmaraş takımına günün anlam ve önemini belirten bir hediye takdimi gerçekleştirildi.
 
Editör: TE Bilişim