Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda gıda güvenirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda; 2019-2020 yılları arasında (2018-2019 Bahar Dönemi ve 2019-2020 Güz Dönemi Ocak ayına kadar) "Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları hakkında ilköğretim veya ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli resmi gıda kontrol görevlileri Ziraat Mühendisi Erdal Demir ve Veteriner Hekim Saffet Güçlü tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar döneminde 492 öğrenciye "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu farkındalık eğitimi verilmiştir.

Eğitimlerin açılışı Zahide Sefer İlkokulunda gerçekleştirilmiş, Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve 5 Şubat Ortaokulu ile devam etmiş olup öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenmiştir. Sunumlarda; Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatılmıştır. Ayrıca gıda kayıpları ve israfı hakkında bilgiler verilmiştir. Oldukça verimli geçen eğitimlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekmiştir.
 
Editör: TE Bilişim