Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile basın açıklaması yaptı.
 
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, öğretmenlerin geleceği inşa eden ustalar olduğunu belirterek; “Türkiye’yi yöneten idarecileri yetiştiren öğretmenler, Öğretmenler Günü’nde bir iki güzel cümle ve bir kuru teşekkürle yâd edilmekte; yöneticilerimiz, öğretmenlerin sorunlarını çözecek, özellikle ekonomik anlamda öğretmenin tüm hassasiyetini eğitim hizmetine odaklamasını sağlayacak bir rahatlamaya vesile olacak adımları atmaktan imtina etmektedir.” dedi.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Başta öğretmenler olmak üzere eğitim çalışanlarının onlarca sorunu bulunmaktadır. Eğitim-Bir-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda en çok üyeye sahip sendika sıfatıyla eğitim çalışanlarını temsilen katıldığımız Kurum İdarî Kurulu toplantılarında, çalışanların talep ve beklentileri doğrultusunda çözüme ilişkin yol gösteren, tavır ortaya koyan bir yaklaşımla eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların, çözümlenmesi mümkün sorunlar olduğunu ortaya koymuş bulunmaktayız. Kurum İdarî Kurulu’nda imza altına alınan hususlar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümet tarafından yeterince sahiplenildiği ve çözüme ilişkin samimi çaba gösterildiği takdirde, eğitim camiasında zihinleri çokça meşgul eden, mağduriyetlere neden olan pek çok sorunun çözüleceğine ve böylece eğitim camiasını rahatlatacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
18. Milli Eğitim Şurası’nda benimsenen ‘Eğitim çalışanlarına Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi’ kararının gereği yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Özüdoğru, “Tüm eğitim çalışanlarının Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aramızdan ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sorunların en aza indirildiği bir çalışma hayatı beklentisiyle tüm öğretmenlerimize başarılar diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Editör: TE Bilişim