Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele çalışmaları kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personelinin ihtiyacını karşılamak üzere öğretim elemanlarımız tarafından 3100 adet maskenin üretimine başlandı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Hamide Tuba Kızılkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya ile Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Gül Gökkaya Tüysüz, gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilen “Evde Kal” çağrısı kapsamında Üniversitemiz personellerinin kullanımına sunmak için evdeki dikiş makineleri ile maske üretimine hız kesmeden devam ediyor. Üniversite Rektörlüğü tarafından Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumundan yarı mamul ürün halinde teslim alınan üç katlı ve tek kullanımlık maskelerin, kenar dikiş ve lastik tutturma işlemlerini gönüllü olarak gerçekleştiren öğretim elemanlarımız tarafından üretimleri tamamlanan maskeler sterilize edilme işlemlerinin ardından üniversite personelimizin kullanımına sunulacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğretim elemanlarımızın önemli bir ihtiyacı karşılama çabası ile güzel bir işe imza attıklarını ifade ederek başta Üniversitemiz Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Durmuş Dağhan'a ve emeği geçen öğretim elemanlarımıza teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim