Niğde 112 Çağrı merkezi "Avrupa 112 Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi. 

Etkinlikte acil durumlarda aranabilecek olan 7 farklı kurumun, tek numara ile aranabileceği bilgisi vatandaşlara ve öğrencilere anlatıldı.

Kemal aydoğan ilkokulunda öğrencilere 112’yi anlatan Niğde 112 Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, 112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla 11 Şubat 2009 yılından bu yana ‘Avrupa 112 Günü’ olarak kutlandığını söyledi. Etkinlikte öğrencilere yönelik konuşma yapan Müdür Gebelek, “112 Acil çağrı Merkezinin telefonları gereksiz yere meşgul edildiğinde, gerçekten kaybolan, mahsur kalan, hastalanan, evi yanan, polis veya jandarmaya ihtiyacı olanlar, bize ulaşamadığında can ve mal kaybına neden olabileceğini unutmayın”dedi.

Gerçek aramadan gereksiz arama var

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, “112 Acil Çağrı merkezinin Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Orman İşletme Müdürlüğünün temsilcileri ile birlikte hizmet veriyor. Niğde 112 Acil Çağrı Merkezine 2017 yılında 645 bin 573 geldiğini, bu çağrıların 24 bin 805’in gerçek çağrı yüzde 62’de gereksiz aramalardır. Gereksiz aramalar, hattı meşgul ettiği için acil vakalara ulaşımı engellenmektedir. Asılsız ihbarların sorumluluğunu herkes taşımalıdır. 112 Acil Çağrı Merkezinde her türlü çağrı kayıt altına alınmakta, asılsız ve hakaret içeren çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu kişilere kabahatler kanununa göre idari para cezası uygulanmaktadır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim