Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, il merkezindeki okullarda “Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm” konulu resim ve afiş yarışması düzenleyecek. Seçici Kurul tarafından başarılı bulunan çalışmalar ödüllendirilecek.

 

İl merkezinde 65 okulda 8 bin 500 öğrenciye atık yağ, atık pil ve ambalaj atıkları konusunda eğitici seminerler veren Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yine çevre bilincinin artırılmasıyla ilgili olarak yeni bir etkinliğin hazırlığını yapıyor. Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve liselerde resim ve afiş yarışması düzenlenecek. “Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm” konulu yarışmaya resim dalında ilköğretim okullarından 2. ve 3. sınıflar, ortaokullardan da 5. ve 6. sınıf öğrencileri katılabilecek. Afiş dalındaki yarışmaya ise liselerde eğitim gören tüm öğrenciler iştirak edebilecek.

Dün başlayan Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm konulu resim ve afiş yarışmasının müracaatları 4 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. Yarışmaya katılacak öğrenciler, okul müdürlüklerinden yarışmayla ilgili şartları öğrendikten sonra Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne müracaat edecek. Yarışmanın sonucu 9 Aralık Çarşamba günü www.niğde.bel.tr internet adresinden açıklanacak. Her iki dalda dereceye giren öğrencilere 11 Aralık Cuma Günü Niğde Belediyesi Meclis Salonu’nda ödülleri verilecek.

Öte yandan yarışmayla ilgili bilgilendirme afişleri Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü elemanları tarafından okullara asılmaya başlandı.

Editör: TE Bilişim