Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, “Adalet isteyen, hak isteyen hakkını aramak isteyen herkesle yolum kesişir” dedi.

Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi

HSYK’nın 2014 Yaz Kararnamesi ile Niğde Başsavcılığı görevine atanan Tekne, Niğde’de adli teşkilat olarak çok fazla sorunla karşılaşmadığını, Niğde’nin tek ihtiyacının yeni bir adliye binası olduğunu belirtti.



AMACIMIZ BU YIL İNŞAATI BAŞLATMAK



Niğde’nin sekizinci görev yeri olduğunu dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, zamanla büyüyen Niğde’de mevcut adliye binasının yetersiz kaldığını belirterek;

“ Yeni adliye binasının yapımı konusu bizden önceki Sayın Cumhuriyet Başsavcılarımızın katkılarıyla belli bir aşamaya gelmiş durumda. İnşallah biz de bundan sonraki çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettirir ve neticelendiririz. Amacımız bu yıl içerisinde yeni adliye binası inşaatının temelini atarak, inşaatı başlatmak. Gayemiz adli teşkilat olarak Niğde halkına hizmet etmek. Bizim tek sevinç kaynağımız Adliyeye gelen insanların huzur içinde işlerini bitirerek, özel işlerine dönmelerini sağlamak” dedi.



ADLİYE BİNASI YETERSİZ



Niğde’de lojman sıkıntısının yaşanmadığını belirten Başsavcı Tekne; “ Hakim ve Savcı sayısı ile lojman sayısı kıyaslandığında ihtiyaca cevap verecek şekilde lojmana sahip olduğumuz görülmekte. Adliye binamız konum itibarıyla gayet güzel ve şehir merkezinde, ulaşım sıkıntısı yok ancak fiziki olarak Niğde’nin büyümesiyle birlikte yetersiz kalmış. Bunu gidermek için ilgili siyasi ve mahalli kurumlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde bir ek binayı hizmete sunmayı planlıyoruz. Bu düşüncemizi hayata geçirdiğimizde huzurlu, güvenli bir çalışma ortamı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Adalet isteyen, hak isteyen hakkını aramak isteyen herkesle yolum kesişir. Halkımızın isteği benim için baş tacıdır, yerine getirmeye çalışacağım” diye konuştu.



YER GÖSTERİLEMEYİNCE ATAMA YAPILMADI



HSYK’nın Niğde’de Aile Mahkemesi, Asliye Hukuk Mahkemesi ve Uzmanlık Mahkemesi kurulmasına karar verdiğini ancak fizik imkansızlık sebebiyle bu mahkemelere yer gösterilmediği için atama yapılmadığını ifade eden Başsavcı Tekne; “ Yer sorununu çözdüğümüz taktirde gerekli girişimlerde bulunarak atama yapılmasını sağlayacağız. Bu durum Niğde için büyük bir kazanım olacak, davaların sonlandırılma süreleri kısalacak” dedi.



SATÜRN PROJESİ UYGULANABİLİR



Yargıda hızlılığın artırılması amacıyla Adalet Bakanlığı ile HSYK’nin ortak çalışması sonucu hazırlanan Satürn Projesi’nin de Niğde’de fiziki şartların sağlanması sonucu uygulanabileceğini söyleyen Başsavcı Tekne, “ Halkın soruşturma ve yargılamalarda ön görülebilir sürelerde netice alması, zamanın daraltılması ve zaman yönetim sisteminin Niğde’de uygulanması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim