Selçuk Mahallesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, önümüzdeki günlerde Niğde’nin en büyük camisinin temelinin atılacağını söyledi. Başkan Akdoğan, Selçuk Mahallesi’ne Niğde’nin en büyük camisinin yanı sıra bir de kapalı pazar yapılacağının müjdesini verdi.

Selçuk Mahallesi’ne 3 katlı ve çifte minareli cami yapılacak. 3 bin kişi kapasiteli inşa edilecek Fatih Sultan Mehmet Camii’nin temeli 15 gün içerisinde atılacak.

Niğde’nin en büyük mahallesi olan Selçuk’ta iki tane cami bulunduğunu hatırlatan Başkan Akdoğan, “Fakat mahallemizin arka kısımlarında yani 19 Mayıs ilkokulunun bulunduğu bölgede cemaatin camii ihtiyacı olduğu yönünde talepleri vardı. Hızla gelişen ve büyüyen bir mahalle olan Selçuk Mahallesi’nin bu bölgesinde, Derbent Mezarlığına yakınlığının da etkisi ile ciddi bir ihtiyaçtı. Fatih Sultan Mehmet Camisi ile vatandaşlarımızın bu ihtiyacını da karşılamış olacağız.” diye konuştu.

Bir cami de Aşağı Kayabaşı Mahallesi’ne
Önümüzdeki günlerde Aşağı Kayabaşı Mahallesi’ne de cami yapımı için çalışmalara başlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayede ilimizin camii ihtiyacını büyük ölçüde karşılamış olacağız. Tabi bu yapılan çalışmalarda Selçuk Mahallesi muhtarımızın önemli katkıları var. Bu noktada Niğde belediyesini teşvik etti. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Niğde Belediyesi olarak camii yapımında derneğin ihtiyaçları doğrultusunda gerek maddi gerek manevi desteklerimizle yanınızda olacağız. Bilindiği üzere yeni çıkarılan yasayla birlikte belediyelerin ibadethanelere maddi destek verme imkânı doğdu. Dolayısı ile camimizin yapılması konusunda hiçbir sıkıntı yok.”

Selçuk’a kapalı pazar yeri
Selçuk Mahallesinin önemli ihtiyaçlarından birisinin de kapalı Pazar yeri olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Akdoğan 2014 yılında mahalleye kapalı Pazar yeri yapılacağının müjdesini verirken Sosyal tesis konusunun ise projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Niğde’nin en büyük Camisi olacak
Yaklaşık 33 bin nüfuslu Selçuk mahallesine yapılacak olan Fatih Sultan Mehmet camii için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Durak, Selçuk Mahallesi Muhtarı ve Fatih Sultan Mehmet Camii Yardımlaşma Dernek Başkanı İsmail Ünal bölgede incelemelerde bulundu.

Selçuk Mahallesi 19 Mayıs İlköğretim Okulunun yanında bulunan 2 bin 820 metrekare alana yapılacak olan camiinin fiziki yapısı hakkında bilgi veren Selçuk Mahallesi muhtarı ve Fatih Sultan Mehmet Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Ünal, “2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan camii ilimizin en büyük camisi olacak. Temel atmak için koordinat belirleme ve kıble tespiti için burada bulunmaktayız. Yaklaşık 15 gün içerisinde temel atma töreni ile camii inşaatına başlanacak. Fatih sultan Mehmet Camiimiz 3 bin kişi kapasiteli, 3 katlı ve çift minareli olacak. Öte yandan camiye gelen cemaatin dışında çocuklarımız için spor salonu, kuran kursu, imam odası ve kütüphanesi olan ilimizin en büyük camisi olarak planlandı.” diye konuştu.

Selçuk mahallesinde iki camii olduğunun altını çizen Dernek Başkanı İsmail Ünal; “33 bin nüfuslu mahallemizde iki camii yetersiz gelmektedir. Desteklerinden dolayı Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi. 






Editör: TE Bilişim