Türk Hava Kurumu (THK) Bor Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Akbaş, Niğde’nin de Eskişehir İnönü THK Havacılık ve Eğitim Merkezinden sonra Niğde’nin de aralarında bulunduğu yeni THK Havacılık ve Eğitim Merkezlerini hizmetine sunmak için çalışmalarının son hızla devam ettiğini söyledi.

Akbaş, konuyla ilgili açıklamasında; Eskişehir İnönü’deki merkezlere ek olarak “Her İlimize Bir Havacılık Eğitim Merkezi ”projesi kapsamında, THK yetkilileri geçtiğimiz günlerde Niğde’nin çeşitli bölgelerinde incelemelerde bulunmuş ve yetkililerce olumlu karar çıkmıştır. Konu ile ilgili haberler ulusal ve yerel basında da yer almıştı. Bu karar doğrultusunda THK, Bor Şube Başkanlığı olarak Niğde kurum ve kuruluşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Niğde Üniversitemizde de Havacılık Eğitimi ile ilgili bir bölümün eğitime açılmasıyla da gençlerimizin eğitimiyle ülkemizin havacılık konusunda kalkınmasında katkılar kazandırılmasını önemsiyoruz. Bunun için Bor ilçesinde THK Havacılık ve Eğitim Merkezi olmaya hazır yerimiz mevcut bulunmaktadır. Niğde ve bölgesi için büyük kazanç ve getirisi olacak olan THK Havacılık ve Eğitim Merkezine Tüm Yöneticilerimiz ve Sivil Toplum Örgütlerimzle birlikte herkesin desteğini arzuluyoruz.


THK Havacılık ve Eğitim Merkezi “THK devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre ve zekat bağışları ile faaliyetlerini sürdürmekte, havacılık kurslarını Türk gençliğine ücretsiz olarak vermeye devam etmektedir” diyen Akbaş; “2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununa dayanılarak çıkarılan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 15.maddesi kapsamında; Fitre zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisi Türk Hava Kurumu’na verilmiştir. Bu faaliyeti THK Şube Başkanlıkları aracılığı ile yürüten kurumumuz, elde ettiği gelirin yüzde 60’ını paydaş kuruluşlara dağıtmakta, kalan yüzde 40’lık pay ile havacılık faaliyetlerini yürütmektedir.


Hedeflediğimiz birçok konuda büyük ilerleme kaydettiğimizi gururla ifade edebiliriz. Dört yıl gibi kısa bir süre içinde ücretsiz olarak sunduğumuz havacılık kurslarımızdan yararlanan gençlerimizin sayısı 10 binlerden 300 bin’lere çıkarıldı. 87 yıldır ülkemiz havacılığına sayısız katkılar sağlayan Kurumumuz, yıllardır verdiği havacılık eğitimlerini akademik bir zemine taşımak amacıyla 2011 yılında Ülkemizin ilk, Dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurdu. Geçtiğimiz yılda öğrenci almaya başlayan üniversitemiz, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye başladı. Üniversitemiz tarafından alınan prensip kararı doğrultusunda şehitlerimizin emaneti olan çocuklarımıza THK Üniversitesi bünyesinde ücretsiz eğitim olanağı sağlanıyor.


Hava Ulaştırma, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İşletme ve Mühendislik Fakültelerinde; Uçak Mühendisliği’nden Uzay Mühendisliğine kadar birçok bölümde faaliyet gösteren üniversitemizde artık geleceğimizin havacıları yetiştiriliyor” Dedi.


Havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek ulusal kurum olan Türk Hava Kurumu 27 yıldır bu hizmeti aralıksız sürdürdüğünü de dile getiren Akbaş; “11 adet 1,5 ton su kapasiteli M-18 Dromader ve 9 adet 6 ton su kapasiteli amfibik CL-215 yangın söndürme uçağı ve helikopterleri ile yangınlara havadan etkin bir şekilde müdahale etmektedir. Eğitim merkezlerimizin sayısını artırmak yönündeki çalışmalar hızla devam etmektedir. Ankara Etimesgut, İzmir Selçuk, Eskişehir İnönü’deki merkezlere ek olarak “her ilimize bir havacılık eğitim merkezi” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Antalya ve Erzincan THK Havacılık ve Eğitim Merkezlerimizi hizmete açtık. 2012 eğitim yılının ikinci yarısında ise Sinop ilimiz THK Havacılık ve Eğitim Merkezine kavuşturuldu. Bu sayede Sinop ili başta olmak üzere çevre illerdeki gençlerimiz havacılık kurslarını ücretsiz olarak bulundukları yerlerde alacaktır.


Niğde’de de yeni THK Havacılık ve Eğitim Merkezlerini yüce halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu, verdiğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Emin olabilirsiniz ki; bu sene uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, ülkemizin dört bir yanından gelerek bizden ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözlerindeki ışıltıda sizin de payınız olacaktır” Diye konuştu.


Türk Hava Kurumu Niğde’de Tanıtım Günü Düzenliyor


Türk Hava Kurumu ve Genç Kanat Topluluğu ve Havacılık Sporları Tanıtım Günü düzenliyor.


Türk Hava Kurumu (THK) tarafından 12 Haziran 2013 günü saat:13.00-18.00 arasında Niğde Akmedrese’ de Türk Hava Kurumu ve Genç Kanat Topluluğu ve Havacılık Sporları Tanıtım Günü düzenleniyor.


Türk Hava Kurumu Tanıtım gününde; THK Genç Kanat Topluluğunun tüzüğü kuruluş amacı çalışmaları ve üyelerin avantajları hakkında ve Havacılık Sporlarımızın (Yamaç Paraşütü, Serbest Paraşüt, Planör, Model Uçak, RC (Radyo Kontrol) Uçak) tanıtımı ve ücretsiz olan bu kurslarımızın başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi verilecektir.


Editör: TE Bilişim