Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AB’nin hibe programı kapsamında Niğde’ye bir Kongre, Kültür Merkezi ve Fuar Alanı yapılması için Niğde Belediyesi olarak gerekli girişimlerde bulunacaklarını bildirdi. 

Ahika’dan Başkan Akdoğan’a Sunum
Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA)Niğde İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği’nin (AB) hibe projesi olan IPA-2 kapsamında, Niğde’de uygulanabilecek projelerle ilgili olarak Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a sunum yaptı. AB’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü ve 2014-2020 dönemini kapsayan Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programıyla ilgili Niğde’de yapılabilecek yatırımların ele alındığı sunumda, İPA-2 Projesinde Niğde’ye kazandırılabilecek en önemli yatırımın Kongre, Kültür Merkezi ve Fuar Alanı olduğu değerlendirildi.

AHİKA Niğde İl Koordinatörü Davut Yeşil ve AHİKA uzmanları tarafından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a, Belediye Encümen Salonu’nda verilen sunumda, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit de hazır bulundu.

Bir Projede 30 Milyon Avro
AHİKA İl Koordinatörü Davut Yeşil, AB’nin Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı olan IPA-2’nin 2014 ve 2020 yıllarını kapsadığını söyledi. IPA-2 ye 81 ilin dahil edildiğini ifade eden Davut Yeşil, kurumsal bazda AB’ye sunulacak tek bir proje için maksimum 30 milyon Avro hibe alınabileceğini kaydetti. Niğde’de uygulanabilecek projelerle ilgili de kapsamlı bir çalışma yaptıklarını anlatan Yeşil, ortaya çıkan sonuçlara göre en uygulanabilir projenin Kültür, Kongre Merkezi ve Fuar Alanı olabileceğini belirtti. Davut Yeşil, projenin Niğde Belediyesi başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Organize Sanayi Bölgesince oluşturulacak ortak bir konsorsiyum hazırlanabileceğini ifade etti.
Başkan akdoğan: “belediye göreve hazır”

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise AHİKA İl Koordinatörlüğü’nün IPA-2 projesiyle ilgili yaptığı kapsamlı çalışmadan dolayı ilgililere teşekkür etti. Niğde’nin ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda yapılan değerlendirmeye göre, AB’den alınabilecek hibe ile Kongre, Kültür Merkezi ve Fuar Alanı projesinin uygulanabileceğini söyleyen Başkan Akdoğan, fizibilite çalışmalarıyla ilgili olarak Niğde Belediyesi’nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. Başkan Akdoğan, “Niğde Belediyesi olarak biz göreve hazırız. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Katırcıoğlu: “fuar alanı şart”
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu da kentin en önemli ihtiyaçlarından birinin Kongre, Kültür Merkezi ve Fuar Alanı olduğunu belirtti. AB’nin bir hibe projesi olan IPA-2 kapsamında alınabilecek hibe ile adı geçen projenin uygulanabileceğini anlatan Katırcıoğlu, başta Niğde Belediyesi olmak üzere ilgili diğer kurumlar arasında oluşturulacak konsorsiyumla bir fizibilite çalışması yapılıp diğer resmi prosedürlerin de bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.


 
Editör: TE Bilişim